Dijeta Dijetni savjeti 13. veljače 2017.

Dokazano: Noćni zalogaji ipak više debljaju

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Eksperimentom na miševima je dokazano da noćni zalogaji više debljaju od onih pojedenih tijekom dana. Odabir boljeg vremena za obroke mogao bi stoga biti ključni element u liječenju i prevenciji debljine.

Obroci u kasne noćne sate povećavaju vjerojatnost za nakupljanje viška kilograma, tvrde američki znanstvenici. Istraživači sa sveučilišta "Northewstern" otkrili su da su miševi, kojima je davana hrana s velikim sadržajem masti u vrijeme kada inače spavaju, nakupili znatno više kilograma nego miševi koji su hranu uzimali u uobičajeno vrijeme.

Otkriće ovog istraživanja, koje je objavljeno u časopisu "Obesity", pokazuje da bi ljudi koji pokušavaju smršavjeti trebali izbjegavati kasne noćne obroke.

Vaga_Roza | Author:

Profesor neurobiologije i psihologije te direktor "Centra za spavanje i budnost", objasnio je: "Kako i zašto neka osoba nakuplja kilograme su vrlo komplicirana pitanja, ali jasno je da nije riječ samo o unosu kalorija. Odabir boljeg vremena za obroke, što zahtijeva i promjenu ponašanja, mogao bi biti ključni element u usporavanju sve veće učestalosti debljine."

Doznaj kako je pjevačica Adele smršavjela

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.