Dijeta Dijetni savjeti
878 prikaza

Dokazano: Noćni zalogaji ipak više debljaju

Guliver/Shutterstock
1/1
Eksperimentom na miševima je dokazano da noćni zalogaji više debljaju od onih pojedenih tijekom dana. Odabir boljeg vremena za obroke mogao bi stoga biti ključni element u liječenju i prevenciji debljine.

Obroci u kasne noćne sate povećavaju vjerojatnost za nakupljanje viška kilograma, tvrde američki znanstvenici. Istraživači sa sveučilišta "Northewstern" otkrili su da su miševi, kojima je davana hrana s velikim sadržajem masti u vrijeme kada inače spavaju, nakupili znatno više kilograma nego miševi koji su hranu uzimali u uobičajeno vrijeme.

Otkriće ovog istraživanja, koje je objavljeno u časopisu "Obesity", pokazuje da bi ljudi koji pokušavaju smršavjeti trebali izbjegavati kasne noćne obroke.

Vaga_Roza | Author:

Profesor neurobiologije i psihologije te direktor "Centra za spavanje i budnost", objasnio je: "Kako i zašto neka osoba nakuplja kilograme su vrlo komplicirana pitanja, ali jasno je da nije riječ samo o unosu kalorija. Odabir boljeg vremena za obroke, što zahtijeva i promjenu ponašanja, mogao bi biti ključni element u usporavanju sve veće učestalosti debljine."

Doznaj kako je pjevačica Adele smršavjela

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.