Dijeta Dijetni savjeti 08. svibnja 2018.

Imaš li i ti "stresni" trbuh i sve posljedice debljanja u tom području

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Debljanje je poremećaj vitalne sile, poremećaj naše energije. Vodi u bolest. Mijenja vas kao osobu. Postajete netko drugi. Veliki trbuh nije Indijansko ime. To je alarm! Možda vas nije briga, jer ste seksi zavodnica i hedonistica, ali koje su dugoročne posljedice?

Jetra-V Možda te zanima... Simptomi koji upućuju da jetra ne radi ispravno i top pet namirnica za čišćenje Zdravlje

Što znači kad kažemo da smo se udebljali?

Može se dogoditi neki od sljedećih scenarija:

  • otičemo zbog nedostatka progesterona koji je inače prirodni diuretik
  • progesteron nedostaje kad postoji disbalans između estrogena i progesterona
  • progesteron nedostaje kad smo u stresu i u tom slučaju se luči previse kortizola (kortizol i progesteron nastaju iz istog kemijskog spoja i ponekad nema dovoljno za oba).
  • ako nedostaje progesteron (ili postoji višak estrogena) trebamo se riješiti viška vode.

No, ako imamo previše proteoglikana (toksina) u tijelu, treba započeti sa dijetom i mršavljenjem. Otičemo zbog srčanih i bubrežnih bolesti. Razlozi su visok tlak i povišene masnoće u krvi, otežan rad bubrega. Napuhnuti smo jer nam je loša probava. Jedemo prebrzo i hrana se ne uspijeva probaviti.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Jedemo uvijek u drugo vrijeme i želudac nikad nije spreman za lučenje solne kiseline. Jedemo hranu na koju smo netolerantni. Jedemo hranu koja je toksična. Nemamo dovoljno enzima. Jedemo krive kombinacije namirnica koje su neprobavljive. Loše bakterije stvaraju velike količine plinova. Imamo zatvor i zadržavamo izmet u tijelu. Jedemo kad smo u stresu ( tada posebno!).

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Ako imamo "šlauf" oko struka, veća šansa je da nam je masna i gušterača

Dobivamo "šlauf" oko struka. To je tzv. kortizolski trbuh, stresni trbuh. Nakupljamo mast oko crijeva. Nakupljamo mast oko probavnih organa kao što je jetra, pa imamo masnu jetru (posljedice su manjak hormona štitnjače, višak estrogena…) Ako imamo masnu jetru i šlauf oko struka, velika je šansa da nam je masna i gušterača što vodi u dijabetes. Ako su naši probavni organi masni, oni slabije rade. Najveći problem masti oko organa jest da se tu stvara upala! A upala je lagani ubojica.

Neki se debljaju po cijelom tijelu ravnomjerno, to su primarno žene sa dominacijom progesterona. Neki se debljaju oko bokova, to su primarno žene sa dominacijom estrogena. Neki se debljaju oko trbuha, to su primarno žene sa dominacijom testosterona. One žene koje se ne debljaju imaju balansirane hormone i zdravo tijelo. No, nemojmo zaboraviti da i mršavice mogu imati trbuh.
Možda te zanima... Kako brzo i zdravo možete izgubiti deset kilograma Dijeta

Trbuh mijenja naš izgled, mijenja način na koji hodamo, mijenja zdravlje kralježnice, zdravlje probave, stanje energije, zdravlje jajnika, mokraćnog mjehura, a u krajnjim slučajevima i disanje.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Ne želimo biti upaljeni i ne želimo biti masni. Ne želimo biti u stresu. Želimo imati ravan trbuh i hodati uspravno kao svaki normalan "homo erectus". A ne kao pogrbljene vještice.

U trbuhu je ključ. Trbuh treba rješavati. Kako?

Čišćenjem jetre. Planom prehrane koji nije usmjeren na namirnice, već na probavu. Ako želite da vam preporučim namirnice, onda je to LOGI dijeta i LCHF dijeta. No, prije svega detoksikacija. Detoksikacija jetre po dr. Wormu jedan je od načina kako možete sami kod kuće napraviti detoksikaciju, smanjiti trbuh i očistiti jetru od masti te smanjiti upalu u probavnom traktu.Više informacija potraži na stranici mulier.hr.

Gdje se vi debljate? Da li izgledate kao jabuka? Kruška? Pješčani sat? Banana? Oni koji se debljaju u obliku jabuke imaju najveće šanse da im zdravlje bude ugroženo. To su oni koji se debljaju oko struka.

Još tekstova od dr. Meri Bure, potražite na njezinoj stranici.

Javite se za konzultaciju, započnite sa planom prehrane, smršavite i budite lijepi i uspravni. Budite zdravi, prevenirajte visoki tlak, visoke masnoće u krvi, autoimune bolesti, hormonske bolesti. Prevenirajte starenje i ostanite vitalni.
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      elenaggg

      Tablete za mršavljenje - http://acaiberry900.lv Skinula sam 24 kilograma u 4 I pol mjeseca. Nisam željela uzimati nikakve pilule,ali moja kćer mi ih je dala kao dar. Izgledam bolje,osjećam se bolje.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.