Dijeta 14. lipnja 2017.

Ispijanje vina prije odlaska na spavanje pomaže u mršavljenju

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako razmišljaš kako bi se mogla riješiti kojeg kilograma viška, znanstvenici smatraju da bi ispijanje vina prije odlaska na spavanje moglo pomoći.

Studija provedena na Washington State University iz 2015. godine pokazala je da vino i mršavljenje idu ruku pod ruku, zahvaljujući sastojku vina - resveratrolu. U studiji je pokazano da resveratrol djeluje na masnoću u tijelu tako da se lakše "otapa".

Doznaj više o blagotvornom utjecaju polifenola na mršavljenje

Ako nakon ove vijesti razmišljaš da na noćni ormarić staviš bocu crnog vina, ipak ne žuri. Za liječnike je tipično da ne preporučuju ispijanje alkoholnih pića pa je tako i u ovom slučaju. Naime, iako ne niječu blagotvoran učinak resveratrola na tijelo, smatraju da ima i prihvatljivijih načina za njegov unos u organizam:

Vino-Blagdani | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

"Puno korisnih polifenola (resveratrol je polifenol) se izgubi tijekom proizvodnje vina", kaže profesor Min Du s Državnog sveučilišta Washington i savjetuje da ih je bolje uzimati kroz voće kao što su borovnice, grožđe i jagode koji sadrže resveratrol.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.