Dijeta Dijetni savjeti 26. srpnja 2017.

Kada je najbolje jesti, prekršiti dijetu, vagati se i ići u kupnju

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pored svih obveza koje imamo tijekom dana, pravo je čudo, ako nađemo vremena da se naspavamo, zdravo hranimo i odemo na trening. Jesi li znala da sve to možeš postići, ako pravilno rasporediš svoje vrijeme?

Najbolje vrijeme za doručak, ručak i večeru. Trebala bi doručkovati najkasnije sat vremena nakon buđenja. Četiri i pol sata poslije buđenja bi trebala imati ručak, a nekoliko sati poslije ručka bi trebala večerati. Ako radiš veće vremenske razmake između obroka, bit ćeš gladna, a što više osjećaš glad, manje su šanse da ćeš odoljeti prekršiti dijetu i uzeti brzu hranu koja deblja. Najvažnije pravilo kojeg se trebaš držati je da ne jedeš ništa tri sata prije odlaska u krevet, zato što je toliko vremena potrebno da se hrana probavi kako treba.

Debljina_Vaganje | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Najbolje vrijeme za vaganje. Da bi dobila najrealniji podatak o svojoj kilaži, najbolje se vagati ujutro. Ako ti jutro ne odgovara, gledaj da imaš određeno vrijeme kada se mjeriš i drži se toga.

Primjer trodnevne dijete za lakše mršavljenje

Namirnice | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Najbolje vrijeme da ideš po namirnice. Najbolje vrijeme za odlazak u kupovinu je prije podne u 10 sati, zato što ćeš tada biti punog trbuha. Ako odeš u kupovinu, a osjećaš glad i imaš nisku razinu šećera u krvi to može utjecati na tvoje rasuđivanje. Ako, gladna kupuješ namirnice, past ćeš u iskušenje da kupiš nezdravu hranu poput grickalica ili slatkiša.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Za zahtjevnije treninge stražnjice dodaj malo težine svojim omiljenim potezima. Iako čučnjevi i mrtvo dizanje mogu izgledati slično, oni ciljaju različite mišiće

Najbolje vrijeme za vježbanje. Ujutro! Jedno istraživanje je pokazalo da osobe, koje su vježbale prije visokokaloričnog doručka, u razdoblju od šest tjedana, nisu dobile na težini. S druge strane, osobe koje su vježbale nakon istog tog doručka, udebljale su se kilogram i pol. Jutarnjom vježbom ubrzavaš metabolizam i sagorijevaš više kalorija tijekom dana.

Voda_8 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Najbolje vrijeme da ubrzaš metabolizam. Najbolje vrijeme za to je u osam sati prije podne i do tada bi već trebala ustati, izmjeriti težinu i vježbati. Najbolji način da ubrzaš metabolizam je da popiješ čašu vode čim se ustaneš.

Vodič za zdravo mršavljenje

Cokolada-Slatko | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Najbolje vrijeme za prekršiti dijetu. Ako želiš pustiti sebi na volju i počastite se omiljenom i, ne tako zdravom, hranom, postoji idealno vrijeme i za to. Ugljikohidrate je najbolje uzimati u vrijeme doručka. Najbolje vrijeme za unošenje masnoća je prije podne, u 10 sati. I masnoće i ugljikohidrati podižu razinu energije u tijelu, a imaš cijeli dan na raspolaganju za sagorjeti sve kalorije.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.