Dijeta Dijetni savjeti 28. siječnja 2018.

Matematički precizan plan: Kako izgubiti 1 kg u samo 5 dana

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako si se ikada pitala što je važnije za gubitak kilograma vježbanje ili dijeta, vjerojatno si naišla na odgovor da je za mršavljenje 80 posto odgovorna prehrana i 20 posto vježbanje. Stručnjaci otkrivaju što točno znači ta "tajna" formula mršavljenja.

"Ključ mršavljenja je postići negativan energetski balans, odnosno unijeti manje kalorija nego što ih potrošiš", kaže Albert Mathney, nutricionist. "Kako bi se izgubio jedan kilogram potrebno je unijeti 3, 500 kalorija manje. Ako slijediš plan za gubitak kilograma 80/20 i želiš izgubiti kilogram u pet dana onda bi vježbanjem trebala sagorjeti 750 kalorija i smanjiti kalorijski unos za tri tisuće kalorija. Ukupni gubitak kalorija za pet dana bi bio 3750 kcal", objašnjava  Mathney.
 

Ovako bi to trebalo izgledati

  • Ponedjeljak: gubitak kcal vježbanjem 250 kcal; manji kalorijski unos dijetom 600 kcal.
  • Utorak: gubitak kcal vježbanjem 0 kcal; manji kalorijski unos dijetom 600 kcal.
  • Srijeda: gubitak kcal vježbanjem 250 kcal, manji kalorijski unos dijetom 600 kcal.
  • Četvrtak: gubitak kalorija vježbanjem 250 kcal; manji kalorijski unos dijetom 600 kcal.
  • Petak: gubitak kalorija vježbanjem 250 kcal; manji kalorijski unos dijetom 600 kcal.
  • Ukupni gubitak kalorija vježbanjem 750 kcal
  • Ukupni gubitak kalorija dijetom 600 kcal.
  • Ukupni gubitak kalorija 3750 = kg manje.
Dijeta-_Vaganje Možda te zanima... Odgovori na ova pitanja i provjeri je li tvoja dijeta gubitak vremena Dijeta

Možda te zanima... "Kako sam uz vježbanje i podršku Facebook zajednice smršavila 14 kg" Dijeta

Zašto je za mršavljenje važnija dijeta nego tjelovježba?

Restrikcija prehrane je učinkovitija za mršavljenje zato jer se vježbanjem sporo gube kalorije. Pa je znatno lakše smanjiti dnevni kalorijski unos za 500 kcal, nego ih izgubiti vježbanjem. Za mršavljenje je najbolje kombinirati dijetu i vježbanje, primjerice dnevno izgubiti 250 kcal vježbanjem i 250 dijetom", objasnio je Mathney.

Deset razloga zbog kojih kilogrami nikako ne idu dolje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      grokeze

      Tablete za mršavljenje - https://bit.ly/2Fh1NJR Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz dalekа.

    • Default avatar -
      grokeze

      Tablete za mršavljenje - https://bit.ly/2Fh1NJR Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobаla i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz dalekа.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.