Dijeta Dijetni savjeti 17. veljače 2017.

Mogu li zaista u mršavljenju pomoći "čarobni" napitci od voća i povrća?

Foto: Guliver/Shutterstock Koncept detoksikacijske dijete
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Većina detoks programa temelji se na napitcima od voća i povrća, a internetom kruže oni koji obećavaju topljenje masnih naslaga tijekom noći. Autori ih reklamiraju naslovima poput "Popijte prije spavanja i izgubite salo".

"Detoksikaciju u organizmu obavlja jetra, pa joj lagani napitci koji sadrže dijetalna vlakna, vitamine, minerale i bioaktivne komponente , mogu pomoći. Ni jedan 'magični' napitak ne pomaže ako se ne promijene prehrambene navike. Metabolizam ubrzavamo jedući pet obroka dnevno, čime se tijelu šalje poruka da ne treba skladištiti pretjerane količine masnoće.

Ključno je i vježbanje koje će povisiti temperaturu tijela i ubrzati rad srca te sagorjeti određeni dio kalorija. Ne smije se zaboravitini pravilna hidracija, koja je ključ ubrzavanja metabolizma i detoksikacije", kaže nutricionistica Nataša Šoštarić iz Definicije hrane. Lagani sokovi mogu biti dio doručka ili osvježavajući međuobrok, savjetuje Ana Ilić, mag. nutricionizma iz Hrvatskog akademskog centra primjenjenog nutricionizma.

Isprobali smo detoksikacijski napitak od đumbira i limuna, doznaj kako je djelovao

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.