Dijeta
604 prikaza

Nikolina Gerek

Nikolina-Gerek
Novinarka Nikolina Gerek mršaviti će zajedno s nama u petoj sezoni projekta ''Mršavimo zajedno''. Nikolina želi smršaviti 10 do 15 kilograma i učvrstiti trbuh za koji kaže kako joj je najveća kritična zona nakon trudnoće

O sebi

Novinarka sam na HTV-u već 15 godina, a u matičnoj redakciji "Dobro jutro, Hrvatska" sam već trinaestu godinu. Inače sam diplomirana ekologinja i na studiju sam već eksperimentirala s novinarstvom i znanošću. To se nastavilo do danas pa su moji glavni novinarski i reporterski zadaci vezani za tematiku ekologije, zaštite okoliša i prirode te ostalih područja znanosti. Nastojim demistificirati znanost i znanstvenike kao stroge i neobične te približiti širokom gledateljstvu svaku iole kompliciranu znanstvenu temu.

Imam kćerku Ledu koja će ove godine u 1. razred te supruga Marija. Oni nemaju "težinskih problema" i vole kada im kuham. Naime, navikla sam ih na svakodnevnu finu i svježu klopu. Priznajem, svi smo gurmani i unatoč brzom tempu života i obavezama, svaki dan ručamo zajedno, iako to bude tek oko 18 sati. Što se tiče hobija i ne stignem baš imati ih previše (osim ako to uključuje peglanje i ostale kućanske poslove).

Kada su počeli problemi s težinom?

Nikada nisam spadala u mršavice no to me i nije zabrinjavalo jer sam znala kako imam teške kosti i bila sam normalne uobičajene težine sve do trudnoće. Tada sam natukla 30 kilograma te nakon porođaja smanjila na 20 kilograma viška. Kako sam svu pažnju i energiju potrošila na dijete nije me zaista bilo briga kako izgledam i nije me to zabrinjavalo. Tek kako je sada curka već veća i mnoge stvari već radi sama, a ja sam ipak na pragu 40-ih, počela sam osjećati teret težine. Imam oko 90 kg i visoka sam oko 169 cm. Kritična mi je zona definitivno trbuh jer mi se doista rastegnuo (dijete je bilo teško 5 kg), a ja mu nisam pomagala da se smanji. Željela bih skinuti 10-15 kg. Bilo bi idealno vratiti se na kilažu prije trudnoće, 68 kg no svjesna sam kako je za to potrebno puno više vremena, odricanja i svakodnevnog vježbanja.

Prehrambene navike

Onog klasičnog vježbanja u teretani kod mene nema, otkako sam postala mama. Znam da to nije dobro, no prepustila sam se svakodnevici koja "melje" moje vrijeme pa tako i ne stignem puno misliti na sebe. Stoga zahvaljujem Davoru koji me predložio za kolegicu u projektu, a obitelj potaknula da nađem malo vremena konačno i za sebe. Kod mene do sada nije bilo zabranjenog voća. Jela sam sve i koliko sam htjela. I slatko i slano. Volim peći i jesti kolače, pizze, pite i što je kod mene boljka: sve vrste kruha. Uz puno eksperimentiranja došla sam do recepata za svakolike vrste kruha. Pečem ih kod kuće i tako se još dodatno debljam. Na poslu pojedem jabuku i katkad malo slatkog, kao što je tortica ili vrećica s orašastim plodovima i grožđicama. Moja pogreška je upravo u tome što gotovo cijeli dan provedem samo na brzom doručku i međuobroku do ručka koji bi već trebao biti pomalo i večera. Ne jedem konkretno na poslu jer nisam sklona ručkovima u masovnim kuhinjama.

Nikolinina očekivanja od projekta "Mršavimo zajedno"

Što je za mene najvažnije, signal i poticaj za nastavak zdravijeg načina života- svakodnevnog vježbanja (unatoč novinarskom poslu i kućanskim poslovima, manjka mi kretanja) te mudrijeg kombiniranja namirnica. Znak kako i kao majka, domaćica, supruga i zaposlena žena mogu istovremeno izdvojiti jedan sat na dan samo za sebe i svoje zdravlje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.