Dijeta Dijetni savjeti 29. prosinca 2016.

Pritiskom ovih točaka na tijelu lakše mršavi i eliminiraj stres

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Akupresura je drevna tehnika tradicionalne kineske medicine, usko vezana uz akupunkturu jer počivaju na istim principima. Jedina je razlika to što se kod akupunkture koriste metalne iglice, a kod akupresure – pritisak prstima na određene točke u tijelu.

Kao što postoji niz akupresurnih točaka za različite zdravstvene tegobe, tako postoje i točke čiji pritisak olakšava mršavljenje. Cijeli proces usmjeren je prema kontroli apetita, djelovanju na metabolizam i probavu pomoću stimulacije određenih točaka na tijelu. Uz to, ova tehnika se može koristiti i za eliminaciju stresa i drugih negativnih emocija koji se često javljaju kod osoba koje imaju problem s debljinom.

7 jutarnjih navika uz koje možeš gubiti kilograme tijekom dana

Akupresurne točke za mršavljenje

Kako bi savladala akupresuru za mršavljenje, za početak je potrebno naučiti koje su to akupresurne točke na tijelu. Jednom kada saznaš koje su, potrebno ih je stimulirati laganom masažom ili pritiskom. U videu pogledaj gdje se te točke nalaze na tijelu. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.