Dijeta Dijetni savjeti 16. ožujka 2017.

Pet znakova da je dijeta opasna za zdravlje

Dijeta_5
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iscrpljujući svoj organizam raznim dijetama koje obećavaju čudotvorne efekte u kratkom vremenu možeš izgubiti nekoliko kilograma privremeno, međutim složit ćeš se da to nije vrijedno narušavanja zdravlja!

  • Brzo gubljenje kilograma - gubiš li više od dva kilograma tjedno, vrlo je vjerojatno da zapravo gubiš tekućinu iz organizma, koja mu je prijeko potrebna.
  • Unos manji od 1500 kalorija dnevno - brojiš li kalorije, njihov dnevni unos ne bi smio biti manji od 1500. Padne li kalorijska vrijednost unesene hrane ispod te granice, riskiraš da usporiš metabolizam, kao i da brzo vratite kilograme po završetku dijete.

Dijeta2_1 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

  • Ubrzavanje metabolizma - proizvodi koji obećavaju ubrzanje metabolizma kako bi se hrana brže razgrađivala, uglavnom sadrže sastojke poput kofeina koji stvaraju lakšu ovisnost. Kada prestaneš koristiti slične proizvode, potreba za njima će ostati, a kilogrami će se vratiti čim se metabolizam uspori.
  • "Čišćenje" organizma - detoksikacijska sredstva ne čiste organizam samo od hranjivih tvari, nego uništavaju i "dobre" bakterije u crijevima i otežavaju rad probavnog sustava. Također, dovode do dehidracije organizma i usporavaju rad prirodnih pročišćivača - jetre, bubrega i kože.

Dijeta-Debljina-Jabuka1 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

  • Samo jedna vrsta namirnica -  osim što tako u organizam možeš unijeti pretjerane količine jedne vrste vitamina, ovakav način prehrane uskraćuje organizmu prijeko potrebne tvari, čiji manjak može biti uzrok mnogih bolesti poput osteoporoze, mišićne atrofije, bolesti srca i ozbiljnog pada imuniteta.

Danska dijeta za 13 dana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.