Dijeta Dijetni savjeti 24. rujna 2016.

Poznata fitness trenerica otkriva što treba jesti za lijepo oblikovane ruke

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

JJ Virgin, fitnes trenerica brojnih poznatih osoba i nutricionistica koja redovito surađuje s New York Timesom, objašnjava da je za lijepo oblikovane ruke potreban trud pa čak i ako imaš dobre genetske predispozicije

"Treninzi u kojima se kombiniraju vježbe snage i kardio su najbolji za učvršćivanje mišića ruku. Ali kad j e u pitanju oblikovanje ruku veliku ulogu ima ono što se događa vani, točnije u tvojoj kuhinji i krevetu. Na izgradnju mišića utječe i kvaliteta sna te stres koji aktivira hormone odgovorne za sprječavanje gubitak masnih naslaga i izgradnju mišića. Stoga si treba priuštiti dovoljna sna svaku večer jer kvalitetan san pomaže i da se čovjek bolje nosi sa stresnim situacijama. Kad je hrana u pitanju preporučujem ovih pet namirnica koje će ti pomoći da imaš lijepo oblikovane i tonirane mišiće te da budeš zdrava", objasnila je JJ Virgin.

Top pet za snažne i seksi ruke

  • Divlji losos - kronične upale su najveći neprijatelji svakog sportaša. Divlji losos sadrži velike količine protupalnih omega 3 masnih kiselina, koje pomažu u izgradnji mišićne mase kod mladih i sredovječnih osba. Osim omega 3 masnih kiselina, losos sadrži proteine i druge nutritivno vrijedne sastojke.
  • Špinat - sadrži dragocjena vlakna te proteine i tako doprinosi mišićnoj izdržljivosti. Također je bitno napomenuti da ti nisu potrebne količine špinata koje je jeo Popey, dovoljno je da napraviš salatu ili ga dodaš u proteinski shake.
  • Kvinoja - sjajna namirnica bogata proteinima koja ne sadrži gluten, a ima sve poželjne esencijalne aminokiseline (koje tijelo samo ne proizvodi nego se tim aminokiselinama mora opskrbiti izvana). Proteini su neizbježni u prehrani ako želiš istopiti masnoće i izgraditi mišiće.
  • Proteinski napitci - su brz i jednostavan način da dobiješ proteine potrebne za izgradnju mišića. Bitno je da prilikom kupnje biraš proteine biljnog ili životinjskog podrijetla koji ne sadrže soju, gluten, umjetne zaslađivače i druge tvari koje mogu biti štetne.
  • Orašasti plodovi - su izvrstan izvor magnezija , tog iznimno bitnog minerala za izgradnju mišića. Također sadrže proteine, vlakna i zdrave masnoće. Kod orašastih plodovo bitno j ene pretjerati s količinom jer sadrže puno kalorija.

Treneri iz Fitness centra Collum pokazuju vježbe za ruke.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.