Dijeta Proljetni detox tijela 09. travnja 2022.

Sassy voda: recept za detoks napitak za ravan trbuh

Foto: Terezija Jerković Bjelajac
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sa samo četiri sastojka koja već vrlo vjerojatno imaš u kuhinji i/ili vrtu, možeš napraviti ovu osvježavajuću sassy vodu poznate nutricionistice Cynthije Sass koja topi naslage na trbuhu, rješava te nadutosti i temeljito čisti organizam.

Portal Prevention nazvao je ovu vodu "Sassy" prema njenoj slavnoj autorici nakon čega je stekla svjetsku slavu. Odličnog je okusa koji savršeno paše uz ljetne temperature. Nema gotovo ništa kalorija, a sadrži 4 vrlo moćna sastojka koja na prvom mjestu hidratiziraju organizam, što je prvi i najvažniji korak u mršavljenju. 

Sassy voda za mršavljenje

Đumbir je jedan od 'zvijezda' u receptu za Sassy vodu, a može se koristiti u prahu ili svježi. On će pomoći smirivanju probave i rješavanju nadutosti jer sadrži spojeve zvane gingeroli koji posjeduju protuupalno, analgetsko, antikarcinogeno i antipiretsko djelovanje. 

Sa svojih minornih 14 kalorija, krastavac je dobar izvor kalija, magnezija i vlakana, a osim toga dobar je izvor folne kiseline, B vitamina nužnog za zdravlje srca jer utječe na održavanje i razvoj homocisteina. Poznat je i po visokom udjelom vode u sebi zbog čega hidratizira kožu i organizam. 

Limun čisti organizam od toksina nakupljenih tijekom godina, vraća vitalnost i podiže razinu energije. Krcat je vitaminom C, sadrži bioflavonoide, folnu kiselinu, razne vitamine i minerale, a povoljno djeluje na rad cijelog organizma pa tako i kože. Limun djeluje kao diuretik, pa potiče mršavljenje i otpuštanje toksina.

Možda te zanima... Kratka dijeta sokovima uz koju ćete se brzo osjećati vitkije Dijeta

Četvrti je sastojak moćna menta, bilo svježa ili sušena kao čaj. Umiruje probavu, smanjuje nadutost u crijevima i osvježava okusom i mirisom. 

 | Author: Terezija Jerković Bjelajac Foto: Terezija Jerković Bjelajac

Sassy voda recept: 

  • 2 litre filtrirane ili izvorske vode
  • 1 srednji krastavac
  • 1 srednji limun
  • 10 - 12 listića mente (ili dvije vrećice čaja od mente)
  • komadić korijena đumbira ili žličica đumbira u prahu

Sassy voda - priprema:

  1. Krastavac i limun nareži na što manje ploške. 
  2. Đumbir, ako je u korijenu, nasjeckaj na što sitnije komadiće. 
  3. U vrč ili zdjelu koja je do 2 litre kapaciteta i stane ti u hladnjak pomiješaj sve sastojke pa dodaj listiće mente. 
  4. Ovako pripremljen napitak ostavi u hladnjaku preko noći kako bi se ispustile sve arome i ljekoviti sastojci. 
  5. Sljedeće ga jutro procijedi. Ako koristiš listiće čaja mente umjesto svježe, možda ćeš trebati procijediti kroz filter vrećicu, ali samo ako ti smetaju listići čaja. 

Pripremu pogledaj i u videu:

Sassy vodu treba piti kroz cijeli dan pomalo. Za najbolje rezultate treba ju raditi i ispijati četiri dana za redom pa napraviti pauzu, ali je bitan kontinuitet od četiri dana.  

Osim za mršavljenje, Sassy voda je odličan osvježavajući napitak i kada ti dođu prijateljice, uz ručak na terasi, nakon obilnog obroka i slično.  

 | Author: Terezija Jerković Bjelajac Foto: Terezija Jerković Bjelajac

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      andrekke2

      Tablete za mršavljenje - http://tonzes.com/slimhr.htm Skinula sam 24 kilograma u 4 I pol mjeseca. Nisam željela uzimati nikakve pilule,ali moja kćer mi ih je dala kao dar. Izgledam bolje,osjećam se bolje.

    • Default avatar -
      Deleted user

      Koji su rezultati testiranja?

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.