Dijeta Dijetni savjeti 22. lipnja 2017.

Sedam trikova koji ti mogu pomoći da prestaneš jesti "iz dosade"

Nokti_Lakiranje
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jesi li se ikada zapitala koliko bi zapravo jela da jedeš samo kada si zaista gladna ili da prestaneš jesti kada si sita? Prejedanje bi naravno trebalo izbjegavati jer se ne prejedamo zato što smo gladni već najčešće - iz čiste dosade.

Nema osobe koja barem nekad ne jede samo kako bi prikrila taj neugodan osjećaj, a posljedica toga često je grižnja savjesti i pokoji kilogram više. Ali, i tu ima pomoći. Otkrivamo sedam načina kako da staneš na kraj ovoj mrskoj navici:

  • Nazovi prijateljicu - umjesto da posegneš za hranom, posegni za telefonom i nazovi prijateljicu koju nisi čula neko vrijeme. Zanimljivosti koje ćeš čuti odvratiti će ti misli od čokolade koju si željela pojesti.

Mobitel_2 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

  • Lakiraj nokte - odličan trik za držanje prstiju podalje od vrećice čipsa. Dok ti se lak suši na noktima neće ti pasti na pamet da jedeš kako ga ne bi uništila.
  • Spremaj stan - ormar, novčanik, torbu, ladice u kuhinji - nije važno što spremaš ili sređuješ, važno je da su ti ruke zauzete. Umjesto da se debljaš, budi produktivna.
  • Prošetaj - desetominutna šetnja po kraju dovoljna je da ti odvrati misli od grickanja iz dosade. Uz to, dobra je za kondiciju.

Hodanje_2 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

  • Popij vode - neposredno prije jela popij nekoliko gutljaja vode, a isto učini i tijekom jela. Ako osjećaš da bi nakon ručka mogla još nešto prigristi, opet popij vode i nakon nekoliko minuta vrlo vjerojatno nećeš više biti gladna.
  • Stavi hranu na tanjur - kada ti dođe da nekontrolirano jedeš sve što nađeš u hladnjaku, složi tanjur s hranom bogatom zdravim ugljikohidratima, bjelančevinama i mastima. Tako ćeš imati uvid u to koliko si pojela.
  • Žvači žvakaću gumu - želja za grickanjem nakon izdašnog ručka sigurno nema veze s glađu, stoga, kako se ne bi prejela, žvači žvakaću gumu. Tvojim ustima samo treba nešto što će im odvući pažnju od hrane.

Primjer trodnevne dijete za lakše i brže mršavljenje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.