Dijeta Dijetni savjeti 19. srpnja 2017.

Svako jutro: Čaša tople slane vode čisti tijelo od toksina

Voda-Zena
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovakav način djelovanja na zdravlje i ljepotu u Indiji prakticiraju od davnih vremena. Čak i znanstvenici priznaju kako takva praksa može imati pozitivan utjecaj na naše tijelo

Jednostavno je - u čašu izvorske vode (2,5 dcl) stavi 2 male žličice organske himalajske soli, dobro promiješajte da se sva sol rastopi. Potom svako jutro stavi jednu žličicu te tekućine u šalicu mlake prokuhane vode i popijte na prazan želudac. Smjesu čuvajte na suhom i mračnom mjestu. Može dugo stajati.

Možda te zanima... Himalajska sol protiv infekcije sinusa i začepljenog nosa Zdravlje

Himalajska sol sadrži 84 esencijalnih minerala i elemenata u tragovima. Ona ima nisku razinu natrija i velik broj elektrolita tako da vrlo učinkovito hidratizira tijelo. Za usporedbu, bijela kuhinjska sol organizam dehidrira.

Možda te zanima... Je li himalajska sol uistinu zdravija od obične kuhinjske soli? Hrana

Ovakav način čišćenja tijela od otrova u Indiji prakticiraju od davnih vremena. Čak i znanstvenici priznaju kako takva praksa može imati pozitivan utjecaj na naše tijelo. Osim što detoksicira tijelo i time ga regenerira, slana voda uravnotežuje šećer u krvi, regulira metabolizam, jača imunitet, balansira hormone, nadomješta elektrolite, pomaže otapanju masnoća pa tako i mršavljenju.

Vod-Uspr Možda te zanima... Što se skriva u vodama s aromom? Hrana

Ayurveda navodi da himalajska sol umiruje, stabilizira emocije i živčani sustav, energizira cijelo tijelo. Himalajska sol otopljena u vodi za stvaranje slane otopine često se naziva "energizirana voda", otkriva portal elephantjournal.com.

Još neke prednosti ovog napitka:

  • Potiče probavu - Imaš li problema s probavom i patiš često od zatvora, posoljena topla voda će te spasiti. Popij je svako jutro, a ona će pokrenuti proizvodnju enzima odgovornih za brži rad probavnog trakta i normalizirat će rad probave. 
  • Ublažava nesanicu - minerali koji se nalaze u soli umiruju živčani sustav. Tako omogućavaju lakše utonuti u san i kvalitetnije spavanje. Patiš li od nesanice, ovaj napitak će to ublažiti.
  • Djeluje antibakterijski - čaša tople slane vode izbacit će iz tijela suvišne bakterije i toksine koji štete organizmu i rezultiraju bolestima. Također, koža će ti biti čišća i ljepša.
  • Zdravije kostiju - ovaj napitak navodno pomaže ljudima oboljelima od osteoporoze jer alkali minerala soli blagotvorno utječu na kosti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.