Fitness 26. lipnja 2017.

Američku olimpijsku trkačicu ni trudnoća ne sprječava da se natječe

Foto: Facebook profil Alysie Montaño
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Američka olimpijska trkačica Alysia Montaño, koja se natječe u utrkama na srednje pruge, još jednom je oduševila javnost. Trenutno u 5. mjesecu trudnoće, Montaño je prije tri dana sudjelovala u utrci na 800 metara u sklopu Američkog nacionalnog natjecanja trkača.

Ovo nije prvi put da  tridesetjednogodišnja Montaño trči u trudnoći, Istu stvar je napravila i 2014. godine, kada je bila trudna sa svojim prvim djetetom, sada dvogodišnjom kćerkom Linneom.

Utrku je završila posljednja, ali rezultat joj nije ni bio cilj sudjelovanja. Ono što Montaño želi je pokazati ženama diljem svijeta da trudnoća nije ograničenje i da trudnica može sve što hoće, dok god se dobro osjeća i vodi računa o zdravlju sebe i svog djeteta.

Bloom metoda - tehnika vježbanja koja olakšava trudove i porod

"Vjerujem da predstavljam različite skupine društva. Predstavljam žene. Predstavljam crnkinje. Predstavljam trudnice. Nemaju svi iste mogućnosti kao ja da se obrate svijetu i prenesu neku poruku. Upravo zato smatram da je moja odgovornost to činiti", izjavila je Montaño, a prenio Women's Health.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.