Fitness Vježbe za ravan trbuh 02. svibnja 2018.

Poznati YouTuber osmislio program mršavljenja koji obećava six-pack?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovaj program složio je YouTuber i fitness entuzijast Thomas DeLauer. Posvetivši se znanstveno provjerenim metodama za izgradnju six-packa, razvio je program mršavljenja u trajanju od 90 dana koji garantira savršen trbuh uz provjereni jelovnik i vježbe kod kuće.

Na ovaj se program DeLauer kune, prenosi Woman's Health. Traje 90 dana, a podijeljen je u 3 faze od 30 dana. 

Prva faza nazvana "the meta shift" sadrži trodnevni post u svakom tjednu. Post se ne drži cijeli dan, nego samo osam sati, a ostatak dana može se normalno jesti. 

U drugoj fazi - "the meta burn" - broj dana u kojima se posti diže se na četiri, no vrijeme posta i hranjenja se ne mijenja. 

Zadnja faza "the meta keto" je intenzivnija od prethodnih. U ovom fazi očekuje se da postiš pet dana u tjednu, a vrijeme posta podiže se na 18 sati dok se hraniti možeš tek šest sati u danu. 

DeLauer napominje kako se uz post mora držati i programa vježbanja koje se odrađuje kod kuće. 

Program je sličan keto dijeti

Prema online stranici programa cijeli smisao ovog plana je postom otvoriti prozor prema kojem tijelo može napasti nakupljene masnoće umjesto da je zaokupljeno probavljanjem hrane cijeli dan. 

Slično je kao i s keto dijetom jer se organizam tjera da izvlači energiju iz nakupljenih masnoća i tako ih sagorijeva jer ne dobiva ništa drugo. 

Možda te zanima... Fitness blogerica dokazala da možeš imati trbušnjake ako paziš na prehranu Fitness Možda te zanima... Postati Lara Croft: Alicia Vikander o keto dijeti i trbušnjacima o kojima bruji cijeli internet Fitness

Hoćeš li uistinu dobiti six-pack s ovim programom?

Fatima Cody Stanford, liječnica i instruktorica medicine i pedijatrije na Harvardu kaže kako ti ovaj program neće nužno osigurati kao kamen tvrde trbušnjake

"Postoje neki tipovi tijela koji jednostavno ne mogu fizički izgraditi six-pack", objasnila je. 

Dodaje kako bi plan mogao pomoći da izgubiš kilažu u kratkom vremenu, no nije realističan dugoročno gledajući. 

"Mršavjeti znači raditi svakodnevne promjene koje će dovesti do nečega što je dugoročno i trajno i može preživjeti nekoliko desetljeća", objašnjava. 

Opasnost od debljanja!

Osobe sklone stresu mogle bi i dobiti koji kilogram jer sve što radiš što tvome tijelu nije prirodno ni uobičajeno, potiče lučenje hormona stresa - kortizola, koji je krivac za upalne procese u tijelu i debljanje. 

Zato prije nego išta odlučiš, posavjetuj se s liječnikom. Program bi mogao pomoći onima koji su već duboko u fitnessu i zdravoj prehrani, ali ipak je i dalje sve individualno: nema jedne čarobne formule za sve!

Bočnim plankom do struka kakav si oduvijek željela

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.