Fitness Vježbe za ravan trbuh 17. svibnja 2018.

Dosta ti je običnih? Probaj uspravne trbušnjake!

Foto: Zdrava Krava
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pomisao na trbušnjake asocira te s valjanjem po podu, žuljanjem kralježnice i repetitivnim pokretima koji dosade nakon 10 sekundi, a kamoli nakon minute ili više koliko i treba da se osjeti djelovanje na trbušne mišiće? Probaj s ovim efektivnim, uspravnim trbušnjacima kojima ćeš aktivirati cijeli core i poboljšati stabilnost.

Stani uspravno s nogama raširenim u širini kukova, a ruke podigni ispred glave i prekriži ispružene dlanove.

U jednom potezu podigni jednu nogu, sasvim ispruženu do visine pupka (podigni i više ako možeš) dok spuštaš ruke prema vršcima nožnih prstiju. Nemoj se previše savijati u trupu - za to će ti pomoći kontrakcija svih mišića corea koji trebaju biti napeti kroz cijelu vježbu.

Kad staneš uspravno, prije nego ponovo podigneš sljedeću nogu, stisni mišiće abdomena i pomoću njih podigni sljedeću nogu. 

Noge podiži naizmjence do 30 puta. Nemoj zaboraviti na disanje - svaki put kada dotakneš nožne prste dlanovima, izdahni, a dok se vraćaš u početni položaj udiši. 

Uspješno vježbanje!

Možda te zanima... Most: Istopi salo na trbuhu, stražnjici i nogama u samo jednoj vježbi Fitness Možda te zanima... Sagori 200 kalorija u manje od 3 minute: Čučanj iz planka Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.