Fitness 23. lipnja 2017.

Ispijanje vode nakon fizičke aktivnosti pomaže u smirivanju pulsa

Voda
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nekoliko studija pokazalo je da ljudsko tijelo ima smanjenu sposobnost regulacije otkucaja srca nakon intenzivne aktivnosti, što može dovesti do aritmije. No, istraživanje brazilskog sveučilišta pokazalo je da ispijanje nekoliko čaša vode nakon fizičke aktivnosti pomaže u smirivanju pulsa.

"Kako bi otkrila koliko ti je tekućine potrebno nakon vježbanja, stanite na vagu neposredno prije i neposredno nakon treninga", savjetuje William Adams, jedan od direktora poznatog zdravstvenog instituta Korey Stringer. Ideja je popiti vode u iznosu od 150 posto težine koju si izgubila. Stoga, ako si lakša za 200 grama, trebaš popiti 300 mililitara vode. Ne moraš sve popiti istog trenutka, ali popij što prije.

Dijeta-_Vaganje | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Napravi svoj izotonični napitak

  • Nareži pola krastavca, pola limete i ubacite žličicu listića mente. Zgnječi sastojke, prelij litrom vode i po želji rashladi napitak.
  • Kako bi još više obogatila vodu, dodaj joj prstohvat soli jer će to pomoći da nadoknadiš elektrolite izgubljene znojenjem, savjetuju stručnjaci.
  • Voda je najčešće dovoljna iako mnogi tijekom treninga piju sportske napitke. Oni nisu nužni, osim ako je tijelo podvrgnuto ekstremnim naporima poput treninga od nekoliko sati

Ako si naduta nakon treninga ovo bi mogao biti razlog

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.