Fitness Vježbe za mršavljenje 16. kolovoza 2017.

Otkrivamo kako vježba Elle Macpherson koju i u 52. zovu "The Body"

Foto: PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

James Duigan, osobni je trener mnogih slavnih i autor Clean and Lean dijete, između ostalog i australskog supermodela Elle Macpherson (53) koju, zbog prekrasnog tijela, unatoč godinama i dvoje djece nazivaju "The Body" (tijelo).

S Elle trenira više od 10 godina te je uvjeren kako je ona "blagoslovljena dobrim genima", što igra veliku ulogu u tome da izgleda zaista nevjerojatno.

Dva puta dnevno

Razumijevajući da većina ljudi živi užurbano, osmislio je osmominutni trening vježbi s opterećenjem koji se radi dva puta na dan. To se može "proširiti" šetnjom ili dodatnom sportskom aktivnošću. "Nikad ne biste trebali trenirati dulje od 60 minuta. Sve dulje od toga znači da niste radili dovoljno pametno u tom satu i zapravo ste samo izložili tijelo nepotrebnom stresu", dodaje. 

Možda te zanima... Vježbe sa štapom za razgibavanje, istezanje i bolje držanje Fitness
 

Summer bodies -inspiration. 🇺🇸 Feeling great. @ellemacphersonbody #lingerie -available world wide -follow us on Instagram

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) on

Pliva ili vozi bicikl

Savjetuje da ako si u stisci s vremenom, odradiš metabolički trening s otporom ujutro, oko 10 minuta, i isti takav popodne ili navečer te ćeš ubrzo vidjeti rezultate. "I Elle je zauzeta, ima posao i dva sina. Ako putuje, savjetujem joj da pliva ili vozi bicikl u parku. Kod kuće u Londonu trenira od dva do četiri puta tjedno po sat vremena. Još jedna tajna njezine vitke linije je da ona, koliko znam, nema poroka iako uvijek kažem da ne znam djevojku koja ne voli pojesti malo čokolade", kaže trener slavnih.

Glavne smjernice dijete Jamesa Duigana su odricanje od kofeina, rafiniranog šećera, alkohola i prerađene hrane, ali i redovito vježbanje. "Moto je da se vježba pametnije, a ne više. Život je dug, pa se brinem o posturi tijela i balansu te tome kako kreirati lijepo tijelo, ne fokusirajući se samo na jednu mišićnu grupu. Dizanje maksimalnih težina je prošlost, a vježbati treba osluškujući sebe", smatra Duigan. Vježbe koje je James Duigan osmislio za Elle Macpherson su sljedeće:

Bučicama učvršćuje grudi

Kako bi spriječila opuštanje grudi i leđa održala jakima, radi posturalne vježbe. Najčešće su to leđnjaci koji se mogu izvoditi i na pilates lopti. Ponekad koristi i bučice, a diže ih do položaja slova T u visini ramena. Ponavlja 15 puta. U sličnoj vježbi koju radi poslije ruke podiže više ispred sebe, do položaja Y.

Možda te zanima... 3 vježbe koje nakon samo jednog izvođenja daju rezultate Fitness

Jogom do lijepog lica

Elle njezin trener James ne dopušta da previše trči niti radi vježbe koje zahtijevaju poskakivanje jer bi to moglo uzrokovati "viseću kožu". Više se koncentrira na joga asane, poput "psa prema dolje" i "pozdrava suncu". One potiču cirkulaciju krvi te se koža nakon treninga sjaji, objašnjava James Duigan.

Seksi nadlaktica

Za lijepo oblikovane nadlaktice s kojih koža ne visi Elle vježba na TRX traci, specijalno dizajniranoj dvostrukoj užadi pričvršćenoj za zid. Nekoliko ponavljajućih vježbi u kojima koristi težinu svog tijela dovoljno je da tonira bicepse, otkriva Duigan. Kaže da se kod kuće to može postići obrnutim sklekovima na ivici kauča ili stolice.

Možda te zanima... Jednostavne vježbe za pomlađivanje vrata i dekoltea Fitness

Trbuh je ravna ploča

Jedna od efektnih vježbi za ravan trbuh je ona na kojoj "visiš" na prečki i podižeš koljena na prsa uz koju se trbuh tonira bez bespotrebnih pregibanja kralježnice kao kod sjedećih trbušnjaka. Poslije treninga Elle popije shake s kokosovim uljem, cimetom i Body Brilliance prahom (kombinacija proteina i pšenične trave) za reguliranje šećera u krvi te manje žudnje za ugljikohidratima.

Trakom podiže guzu

Najbolji trik za čvrstu stražnjicu je "tube walking". Sve što ti treba je elastična traka koja se stavi oko gležnjeva i krene se s hodanjem. Tako se ne vrši pritisak na zglobove, ali se radi na podizanju guze, stabiliziranju leđa, koljena i kukova. 

Vaga1 Možda te zanima... 5 znakova da tvom tijelu odgovara težina koju imaš i da se bespotrebno mučiš s dijetama Dijeta
 

Swim... @superelixir

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) on

Bedra i noge

U tonusu ih drži radeći iskorake i čučnjeve. Koristi i veliki spužvasti valjak na bokovima kako bi smanjila napetost tih dijelova tkiva da se na njima ne bi skupljale masnoće i celulit. Masira se nakon treninga te se tako smanjuju upalni procesi i eliminiraju toksini iz tijela. 

Masaža

Na kraju treninga rola tenisku lopticu stopalima. To djeluje poput refleksologije koja opušta pritisak i dobra je za one koje dugo nose potpetice, objašnjava trener Duigan.

žena Možda te zanima... Anticelulitna dijeta bogata vitaminom C u trajanju od pet dana Dijeta

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.