Fitness Vježbe za mršavljenje 20. veljače 2020.

Kako se vratiti vježbanju nakon duge pauze?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vratiti se vježbanju nakon zime izazov je svakome, pa i najvećim ljubiteljima teretane i fitnessa. Bez obzira kakva su tvoja rutina i način vježbanja, 2 do 5 puta tjedno, bilo doma, u parku, u teretani, bilo to trčanje ili dizanje utega, na ove joj se načine možeš polako i uspješno vratiti.

Nemoj se "ubiti" od vježbanja

Nije potrebno odmah potrošiti sve što si pojela tijekom dugih zimskih mjeseci dvosatnim kardio treningom. Ne smiješ si ni dopustiti da se pretjerano grizeš ako si nakupila višak kilograma tijekom zime i mrziš svoje tijelo. Iz takvog razmišljanja ne može proizaći ništa dobro, pa ni tvoje buduće savršeno oblikovano tijelo. Nije se poželjno ni vagati u ovom periodu jer bi te moglo samo demotivirati. I sama možeš procijeniti osjećaš li se napuhnutom i tromom, a vaga ti neće reći ništa drugo. 

Dijeta-_Vaganje Možda te zanima... Pet stvari koje trebaš znati prije nego što staneš na vagu Dijeta

Povećaj unos vode i smanji alkohol

Pij što više tekućine. Pij nezaslađeni čaj i vodu, a probaj izbaciti sokove i gazirana pića, kao i alkohol

Možeš probati i naše Noćne napitke za detoks organizma i skidanje masnih naslaga.

Izaberi rutinu

Možeš ili započeti neki novi plan vježbanja ili nastaviti stari. Kako si prije bila u boljoj formi, možda će ti se sada biti teže vratiti uobičajenoj rutini pa probaj početi s nečim lakšim, ali učinkovitim.

Ovaj tridesetominutni kardio trening kod kuće za početnike djelo je poznate trenerice Jillian Michaels i vratit će te u formu u kratkom vremenu. Kardio trening će ti pomoći ojačati srce i žile, a pored kardija, trening kod kuće ili teretanu možeš zamijeniti trčanjem, bicikliranjem, yogom, plesom - bitno je samo da počneš.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Izaberi neku vrstu kratke detoksikacije

Dobra detoksikacija organizma ne mora dugo trajati. Puno je načina detoksikacije organizma, što znači da ne moraš slijediti rigorozne dijete, u kojima bi, npr. smjela piti samo sokove i juhe. 

Trebaš izabrati neku od njih samo kako bi se mogla "vratiti na pravi put" prema zdravoj prehrani.

Preuzmi naš detoks jelovnik ako ti treba inspiracija i plan za kratki detoks. U slučaju da ti treba samo neka dnevna rutina za čišćenje organizam, probaj ovu kuru crnim čajem za detoks organizma i mršavljenje.

Ogledalo_1 Možda te zanima... 5 jasnih znakova da ti je potrebna detoksikacija
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      dletere

      Tablete za mršavljenje - https://bit.ly/2Fh1NJR Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz daleka.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.