Fitness Vježbe za mršavljenje 10. svibnja 2018.

Kratki kardio između vježbi snage koji 'pali' kalorije

Foto: screenshot YouTube
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Treniraš li doma ili si se pak odlučila na trening trčanja, nije loše znati pokoju vježbu koja će dati dašak kardija između vježbi snage ili 'začiniti' monotono trčanje.

Kako i zašto izvoditi skip?

Intervalni treninzi visokog intenziteta (HIIT) gotovo uvijek kombiniraju kardio s vježbama snage, jer se upravo tako troši najviše kalorija, pogotovo ako se u istoj vježbi uključuju gornji i donji dio tijela. 

Često se između vježbi snage 'ubaci' visoki ili niski skip, elementarna kardio vježbu koja se izvodi tako da odižeš stopala od poda kao da trčiš na mjestu, te vučeš koljena prema gore, manje ili više, ovisno radi li se o visokom ili niskom skipu.

Možeš ju izvoditi i kao vježbu stabilizacije tako da se prebacuješ s jedne noge na drugu zadržavajući se u svakoj pozi po nekoliko sekundi, s koljenima što više podignutima prema ili iznad pupka. 

Pomoći će u jačanju fleksora kuka, aktivirat će donje trbušnjake i ojačati tvoje noge od početka bedra do nožnog prsta.

Uspješno vježbanje!

Možda te zanima... Skok iz čučnja: eksplozivan i efektivan Fitness Možda te zanima... 'Ubojite' vježbe koje tope masne naslage na muffin topu Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.