Fitness Vježbe za mršavljenje 17. studenoga 2017.

Maksimalno sagori kalorije tako da radiš ovo prije svakog kardio treninga

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tvoje tijelo funkcionira kao cjelina, poznata i pod nazivom 'kinetički lanac'. To znači da ako se jedna od mišćnih skupina ulijeni ili prefosrira, druga preuzima 'posao', što može uzrokovati bolne upale.

Te upale uključuju sindrom iliotibijalne sveze, tendinozu Ahilove tetive, plantarni fascitis, kao i prijelom zamora, objašnjava za Women's Health magazin Malindi Elmore, olimpijska natjecateljica u trčanju i kanadska trenerica trčanja.

Trcanje2_2 Možda te zanima... Trčanjem mogu stradati koljeno i kuk! Fitness

Kako se zaštiti od ovih ozljeda?

Dva su načina kako se ojačati i opustiti. Postoje tri vježbe za dinamično istezanje i nekoliko pokreta za vježbanje samo s vlastitom težinom, koji će smiriti napetost u mišićima i pomoći mobilnosti donjeg dijela tijela aktivirajući core i mišiće stražnjice kako bi ih pripremile za trening koji slijedi. 

Dodaj sljedeće vježbe svojoj rutini dva do tri puta tjedno, pogotovo prije intenzivnog i/ili dugog kardio treninga.

Aktiviraj mišiće stražnjice

Lezi na lijevi stranu s ispruženim nogama Polako i kontrolirano podigni desnu nogu, pa ju spusti, Ponovi 10 do 15 puta pa ponovi na drugoj, lijevoj strani. Zatim se legni licem prema dolje, podigni desni kuk malo od poda pa ga polako spusti, ponovi 10 do 15 puta, pa na drugoj strani. 

Ojačaj core: iskorak unazad s okretom

Stani upravno s nogama raširenim u širini kukova. Zakorači unatrag s desnom nogom i savij koljeno lijeve noge do te razine dok ti bedro ne bude paralelno s podom. Okreni gornji dio tijela u lijevo, pa se vrati u početnu poziciji. Napravi ovu vježbu 10 do 15 puta pa ponovi na drugoj strani.

Opusti kukove: vatrogasni hidrant

Spusti se na 'sve četiri' tako da ti leđa budu što ravnija. Zadrži tu poziciju pa desno koljeno, koje mora ostati savijeno pod 90 stupnjeva, podigni u stranu prema gore, pa spusti prema podu. Ponovi 10 do 15 puta, a zatim se prebaci na drugo koljeno.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Možda te zanima... Zašto je trčanje zimi dobro za tvoje zdravlje? Fitness
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      dletere

      Tablete za mršavljenje - https://bit.ly/2Fh1NJR Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz daleka.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.