Fitness Vježbe za ravan trbuh 16. svibnja 2018.

Most: Istopi salo na trbuhu, stražnjici i nogama u samo jednoj vježbi

Foto: Zdrava Krava
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ova je vježba savršena za mišiće stražnjice dok se istovremeno jača core i noge, a to je čini najdražom vježbom brojnih profesionalnih trenera. Pravilnim i redovitim izvođenjem razvit ćeš stabilnost u coreu te bolje držanje jer se jačaju i mišići koji podupiru kralježnicu.

Preporučuje se i onima koji imaju problema s leđima

Sjediš li svaki dan ili imaš problema s držanjem, ova će ti vježba dodatno pomoći kod tog problema, pored toga što će ti oblikovati tijelo. 

Mišići koji su uključeni u vježbu nalaze se po cijeloj dužini kralježnice, zatim u coreu (trbušni i leđni mišići), stražnjici (gluteus) i listovima. Čak će i kvadricepsi biti aktivirani u održavanju ravnoteže.

Kako se izvodi?

Legni na pod s rukama ispruženim uz tijelo, koljenima savijenim u liniji nožnih prstiju (ne smiju prelaziti tu granicu) i stopalima na podu.

Lagano podižeš kukove prema gore aktivirajući mišiće stražnjice. Možeš ostati u ovom položaju u statičnom mostu, podizati kukove gore dolje (ne dodirivati pod stražnjicom) ili podizati kukove uz naizmjenične udarce nogom prema naprijed za dodatnu kontrakciju mišića donjeg dijela Corea što će ti pomoći u rješavaju iritantnog muffin topa

Nemoj previše podizati kukove kako ne bi ugrozila formu. Pokušaj održati ravnu liniju od koljena do vrata. Mišiće stražnjice pokušaj pak održati u konstantnoj kontrakciji. 

Ponovi vježbu 20-ak puta ili ostani u njoj 30 sekundi ako radiš statični most. 

Uspješno vježbanje!

Možda te zanima... Sagori 200 kalorija u manje od 3 minute: Čučanj iz planka Fitness Možda te zanima... Jedna vježba od 30 sekundi s kojom ćeš učvrstiti trbuh i leđa Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.