Fitness 06. rujna 2017.

Mršavljenje: Minuta i pol jogijskog trčanja umjesto 30 minuta klasičnog

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako si tijekom ljeta i godišnjeg odmora dopustila sebi malo više uživanja u hrani i piću te zanemarila vježbanje i tako nakupila pokoji neželjeni kilogram, predlažemo ti da pokušaš s jogijskim trčanjem. Ljiljana Valdec Horvat (Sat Kriya Kaur) učiteljica Kundalini joge u Om studiju u Zagrebu tvrdi da je minuta i pol jogijskog trčanja isto što i 30 minuta klasičnog trčanja.

"Mnogi ljudi jedu kako bi ublažili stres i izbjegli osjećaje usamljenosti i praznine. Mi tretiramo hranu kao prijatelja koji će nas uvijek utješiti. Ona predstavlja sigurnost i slatkoću koju nam život ne daje uvijek. Ali kada uzmemo vremena za sebe, postajemo svoji najbolji prijatelji. Kako jačamo svoj živčani sustav sposobniji smo nositi se sa svakodnevnim izazovima", objašnjava Ljiljana Valdec Horvat i dodaje da Kundalini Yoga dokazuje da sreća nije mit, nego da je moguće biti ekspanzivan, zdrav i živahan.

Možda te zanima... Tri minute vatrenog daha čisti krv kao da si napravila transfuziju Fitness

Kundalini Joga trčanje s vatrenim dahom:

  • 1, 5 minuta – (ekvivalent barem 30 minuta klasičnog trčanja)
  • Ruke u poziciji kao za trčanje, počinjemo trčati na mjestu podižući koljena što više. Uključi vatreni dah s kojim su prednosti vježbe znatno povećane.
  • Odmori u svakom trenutku ako osjećaš da ubrzano i teže dišeš.
Možda te zanima... Jedna vježba iz kundalini joge koja čini čuda za štitnjaču Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.