Fitness Vježbe za mršavljenje 21. prosinca 2017.

Napuni kadu i opusti se: Vruća kupka skida jednako kalorija kao i trčanje

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Portal časopisa Cosmopolitan donosi neobično otkriće engleskih znanstvenika prema kojem ti vruća kupka može učiniti više dobrobiti za tijelo od samog opuštanja. Naime, mogla bi biti efektivna kao i jedan trening trčanja.

Dr. Steve Faulkaner, znanstvenik s engleskog Sveučilišta u Loughboroughu, kaže kako kupka može imati slične dobrobiti za tijelo kao i neka vrsta treninga, kao i pomoći kod prevencije dijabetesa tipa 2

Nwo Možda te zanima... Kupka s medom tjera stres Ljepota i relax

Objasnio je kako pored njenog opuštajućeg utjecaja na ljudsko tijelo, to "pasivno zagrijavanje" može poboljšati i zdravlje.

Tijek istraživanja

Tim doktora Faulknera istraživao je utjecaj vruće kupke na kontrolu razine šećera u krvi te sagorijevanje kalorija

Istraživanje je uključivalo četrnaest ispitanika koji su se sat vremena opuštali u kupki temperature 40°C, a zatim su vozili bicikl, također sat vremena. 

Oba su testa bila dizajnirana da podignu temperaturu corea, tj. središnjeg dijela trupa za jedan stupanj kako bi tim mogao izmjeriti koliko je kalorija sagoreno u svakoj seriji. 

Iako je bicikliranje ipak sagorjelo više kalorija, saznali su kako je kupka sagorjela jednako kalorija koliko i 30 minuta hodanja

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

"Sveukupan utjecaj na razinu šećera u krvi bio je u oba testa sličan, no najviša razina šećera u krvi nakon jela bila je za 10% manja kada su se ispitanici kupali nego kad su trenirali", objasnio je Faulkner.

Dodao je i kako su antiupalna svojstva tjelovježbe vrlo bitna za naš imunološki sustav i pomažu nam kod borbe protiv bolesti: "Ovo ukazuje na to da ponavljajuće pasivno zagrijavanje može pridonijeti smanjenju kronične upale, koja je često prisutna kod dugoročnih bolesti, poput dijabetesa tipa 2."

Kupka2 Možda te zanima... Kupka s kaduljom i ružom protiv PMS-a Ljepota i relax
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      dletere

      Tablete za mršavljenje - https://bit.ly/2Fh1NJR Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz daleka.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.