Fitness Vježbe za mršavljenje 26. ožujka 2018.

Ne stigneš tijekom dana? 5 benefita vježbanja navečer

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Postoje ljudi koji ne vole vježbati ujutro, nisu jutarnji tip niti ih ni litra kave ne može motivirati za bilo što, a kamoli znojenje i napor koji donosi vježbanje. Pored uvriježenog mišljenja da je najbolje vježbati ujutro, i večernji trening ima brojne dobrobiti, prenosi PopSugar. Mi tih donosimo 5!

Spavat ćeš bolje

Bojiš li se da nećeš moći zaspati budeš li navečer trenirala, ne bi trebala brinuti jer istraživanja potvrđuju kako nema razlike u kvaliteti spavanja kod onih koji vježbaju navečer (ipak, probaj, ako je moguće odraditi trening prije 20.30.)

Čak su brojna istraživanja pokazala kako osobe koje dižu utege navečer spavaju bolje i duže od onih koji to rade ujutro ili navečer. 

Ne samo da je kvalitetan odmor krucijalan za rast mišića i njihov oporavak, već će te duži i dublji san pripremiti za dan koji slijedi. 

Bolje ćeš vježbati

Pored kvalitetnijeg spavanja, nekoliko istraživanja pokazalo je i kako je treniranje navečer put do poboljšanog rasta mišića te bolje izdržljivosti. To znači da prema ovim podacima možeš izvući više od treninga navečer

Vježbanje Možda te zanima... 3 motiva za kasnovečernje vježbanje Fitness Vjezbanje-Sat Možda te zanima... Uz popodnevno vježbanje se brže mršavi? Fitness

Snizit ćeš krvni tlak

Istraživanje za medicinski časopis Journal of Strength Conditioning Research pokazalo je kako 'večernji vježbači' imaju za 15% niži tlak od jutarnjih. 

Rezultati će stizati prije

Istraživanje The New England Sveučilišta u Birminghamu otkrilo je kako osobe koje vježbaju navečer mogu duže trenirati za 20% te u jačem intenzitetu. 

To znači da ćeš sagorjeti više kalorija navečer uz ostale dobrobiti takvog treninga: čvršće ruke, jače noge, duguljaste trbušnjake...

Tijelo će ti biti spremnije za tjelovježbu

I to ne sami zahvaljujući boljem snu i učinkovitijem sagorijevanju kalorija, nego i zbog činjenice da su navečer razine testosterona više što će poboljšati rast mišića, a ujutro su, prema istraživanjima, razine hormona kortizola više, što može kočiti razvoj mišića. 

Probaj i sama vježbati navečer ako nisi jutarnji tip i možda i sama otkriješ poboljšane rezultate te kvalitetniji san. 

Prednosti i nedostaci večernjeg treninga

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.