Fitness 27. ožujka 2017.

Slavimo ljepotu i snagu u našim nesavršenostima

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Reebok je poslao snažnu poruku svim pripadnicama ljepšeg spola atraktivnim panelom #PERFECTNEVER, koji je poslužio kao inspirativna okosnica za snažan ženski pokret. Renomirana kuća arhitekture, Oris, tog je dana postala pozornica snažnih žena.

Glavne uloge u ovom događaju imale su:

  • proslavljena televizijska i kazališna glumica Ecija Ojdanić
  • +age model, svjetska putnica, žena nevjerojatne karizme i velikog životnog iskustva, Zvončica Vučković
  • uspješna poslovna žena u multinacionalnoj kompaniji Atlantic Grupa d.d., Lada Tedeschi Fiorio
  • osnivačica marketinške agencije ENTG, Ida Pandur
  • dr.sc. Maja Tadić, psihologinja i znanstvena suradnica na Institutu Ivo Pilar
  • Lana Jurčević, Reebok ambasadorica i uspješna pjevačica koja je inspiracija mnogim mladim ženama.

 | Author: PR Foto: PR

Moderatorica ovog panela bila je Iva Šulentić, Reebok endorser i ambasador koja je u svojoj prepoznatljivoj maniri, na duhovit i ležeran način, mnogobrojne goste i panelistice provela kroz ovu jedinstvenu #PerfectNever kampanju  | Author: PR Foto: PR

Srž poruke #PerfectNever je mantra BE MORE HUMAN/ BUDI BOLJA VERZIJA SEBE koja nas potiče da pronađemo iskonske sebe same. To je snažna univerzalna poruka koju mogu doživjeti žene diljem svijeta koja ih potiče da odbace nemoguće standarde savršenstva i očekivanja koja se postavljaju pred njih.

Kako podići samopouzdanje i obraniti se od napada?

#PerfectNever slavi ljepotu i snagu u našim nesavršenostima bilo da su to gubici, neuspjesi, krivi koraci, ožiljci. Reebok vjeruje da ne postoje prečaci u fitnessu i da svaka osoba ima ogroman potencijal za poticanje drugih ljudi oko sebe, kroz svoje zalaganje i trud.

Reebok slavi one obične ljude koji su spremni bez straha prihvatiti nova fitness iskustva i nove fitness izazove u potrazi za većom nagradom. Njihova borba protiv zone komfora je temelj Reebokovog pristupa fitnessu i predstavlja sve iza čega BE MORE HUMAN stoji.   | Author: PR Foto: PR

Tijekom panela, na inspirativan, blizak i intiman način glavne protagonistice u diskusiji su raspravljale o važnosti razvijanja svijesti o vlastitim nedostacima, dilemama, osobnim uspjesima i porazima, vjerodostojnosti, dosljednosti te iskrenosti prema samom sebi  | Author: PR Foto: PR

Na samom početku panela, Ecija je istaknula kako je za nju savršena žena ona koja misli da je apsolutno savršena u svoj svojoj nesavršenosti. „I samoj mi je život postao lakši i ljepši tek onda kada sam zavoljela sebe takvu kakva jesam, kada sam prihvatila sebe sa svim svojim manama i vrlinama… Tek tada sam počela više uživati u svemu, a i svi oko mene postali su sretniji.", riječi su slavne glumice.

Super razlozi zašto moraš isprobati CrossFit

S njom se složila i Zvončica prema kojoj je savršena žena "ona koja je dovoljno svoja i koja ne pokušava biti ista kao susjeda, prijateljica…"   | Author: PR Foto: PR

Lada je tijekom panela otkrila da ju je riječ ‘savršena‘ u nazivu ovog panela, u samom početku prestrašila, sve dok nije shvatila da je danas jedan od problema mnogih žena taj što se svakodnevno umanjuju, analiziraju, što nemaju dovoljno vjere u sebe i stalno se dovode u dileme.

"Uvijek se preispitujem, jesam li sve dobro rekla, napravila, a zapravo bih se samo trebala prepustiti i, nakon što nešto prođe, jednostavno to pustiti, a ne analizirati svaku izgovorenu riječ, svaki postupak…", Lanine su riječi. 

Psihologinja Maja osvrnula se na pojam savršenstva rekavši: "Ne volim to guranje žene da bude savršena, više volim govoriti o samom prihvaćanju žene, o prihvaćanju sebe, o tome da smo dovoljno dobri… Nedavno sam na Facebooku vidjela ilustraciju koja kaže: ‘Good enough is the new perfect’ i jako mi se svidjela, jer znači biti dovoljno dobra samoj sebi. Pritom ne mislim da su visoki standardi, težnje i visoko postavljeni ciljevi nužno loši… dapače, sve to nas samo može voditi naprijed pa, ako i ne uspijemo, trebamo biti sretne s onim što smo postigle."

 | Author: PR Foto: PR Upravo nam ‘osobni porazi’ mogu donijeti prednosti koje jedno ‘savršenstvo’ ne pruža. No, dok se svi pokušavamo naučiti nositi s neuspjehom, ne smijemo zaboraviti da je jednako važno znati biti ponosan na sebe kada postigneš željeno.

"Moramo se naučiti nositi s uspjehom, jednako kao i s neuspjehom. Kad si neuspješan lakše ćeš naći ‘rame za plakanje’, a kada ti sve ide dobro, teže pronađeš nekog da bude uz tebe, da se s tobom veseli. Baš zato mislim da svatko mora naučiti biti sam sebi podrška, u dobru i zlu. No naravno, trebaju nam i drugi ljudi, jer smo društvena bića", kazala je Ecija, na koju se nadovezala psihologinja Tadić te otkrila zašto je važan način na koji drugi reagiraju na našu sreću.

Uz ovu tajnu vještinu nauči kontrolirati stres

"Malo je istraživanja o tome kako naši bliži reagiraju kad im kažemo neku dobru vijest, da smo postigli neki uspjeh. Kad naše bliske osobe reagiraju aktivno i konstruktivno na naše uspjehe, kad nam kažu bravo… možemo predvidjeti kvalitetu i dugovječnost odnosa, možemo prepoznati da su to naši pravi prijatelji. Premda vjerujem, da svatko to i osjeća!", smatra Tadić.

Lana je tijekom druženja dala podršku svim ženama te istaknula kako treba vjerovati u same sebe, ne bojati se izazova jer nas inspiriraju da postanemo boljom verzijom sebe. Psihologinja Maja ovaj ženski panel zaključila je divnim mislima kako sve stvari u našim životima imaju vrijednost i značaj  | Author: PR Foto: PR

Zaključak ovog panela ukazuje na činjenicu kako nam 'osobni porazi' mogu donijeti prednosti koje jedno 'savršenstvo' ne pruža. To su nova iskustva, novi izazovi te želja za konstantnim napretkom – želje su to koje uživamo kroz osobne doživljaje i prihvaćanje samog sebe!

Eventom #PERFECTNEVER proslavila se ljepota i snaga koju dobivamo upravo iz naših 'nesavršenosti'. Sam naziv kampanje utjelovljuje odlučnost i predanost kako bismo postali boljom verzijom sebe te kako bismo se naučili nositi s gotovo nemogućim zahtjevima koje nam društvo nameće i dozvoliti našim 'nesavršenostima' da nas motiviraju i inspiriraju iz dana u dan.   | Author: PR Foto: PR

Kampanja slavi dugoročnu Reebokovu predanost pomicanju granica kako bismo maksimizirali potencijal koji se krije u nama.

Tijekom eventa predstavljena je i ženska kolekcija za proljeće/ljeto 2017., a poseban naglasak stavljen je na Club C’85 Diamond model tenisice, koji u istoj kampanji nosi Gigi Hadid.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.