Fitness Blic vježbe 23. srpnja 2019.

Što će se dogoditi tvom tijelu ako svaki dan stojiš u planku 5 minuta?

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Plenk ili izdržaj je vježba koja ti štedi vrijeme, može se izvoditi bilo gdje, a daje odlične rezultate. Stručnjaci smatraju da je 5 minuta plenka dnevno idealno, ali naravno da se od početnika ne očekuje da održava takav tempo. Kreni s kraćim periodom i zatim ga postepeno produžuj za 5 sekundi.

Ako budeš uporna, evo što možeš očekivati nakon svega 2 mjeseca.

Bol u leđima nestaje

Ako se izvodi pravilno, plenk ni na koji način ne šteti kralježnici. Dapače, jača leđne mišiće koji ju drže i tako ti pomaže da se riješiš boli u leđima. Ipak, ukoliko imaš ozbiljnijih problema s kralježnicom, konzultiraj se s liječnikom ili kineziologom prije upuštanja u "plenkanje".

4 situacije u kojima ne bi trebala ignorirati bol u leđima

Trbuh postaje čvršći

Plenk je vježba kojoj nema premca kada je učvršćivanje trbušnih mišića u pitanju, a nema štetnih posljedica za leđa, za razliku od nekih drugih vježbi tog tipa.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Popravlja se držanje

Plenk pozitivno utječe na držanje i olakšava uspravno držanje, zbog čega ćeš djelovati par centimetara viša, a leđa, ramena i vrat bit će ti na tome vrlo zahvalni.

Jednostavna vježba istezanja

Razvija se fleksibilnost

Fleksibilnost je osobina koja ti u životu može biti od velike pomoći, bilo da se trebaš sagnuti da pokupiš kemijsku s poda, protegnuti se do one visoke police u kuhinji da dohvatiš kavu ili isprobati neku novu pozu s partnerom, piše Healthdigezt.

U našem videu pogledaj kako izvesti plank na dva načina!

Možda te zanima... Trenerica otkriva kako doći u top formu uz pet vrsta plankova Fitness

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.