Fitness Vježbe za mršavljenje 28. prosinca 2017.

"Radila sam 50 'burpeeja' svaki dan mjesec dana i evo što se dogodilo"

Foto: instagram @quinlananna
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ova je djevojka i fitness entuzijastica radila 50 burpee vježbi svaki dan tijekom 30 dana i primijetila je nevjerojatne rezultate. Probaj ukomponirati ovu vježbu u svoju fitness rutinu i uključi se u burpee izazov koji postaje sve popularniji.

Začuđujući rezultati

Inspirirana trkačicom koja je u svoj trening dodala burpeeje i primijetila nevjerojatni napredak, Anna Quinlan, fitness entuzijastica prihvatila je ovaj sve popularniji izazov. 

Možda te zanima... "Učvrstila sam cijelo tijelo, a pritom nisam izgubila ni kilogram"! Fitness

Svakoga dana 'regrutirale' su sve više ljudi i zapisivale napredak.

Evo što su primijetile. 

Početak je najteži

Burpeeji nisu jednostavna vježba i zato se vrlo teško motivirati raditi ih u ovim količinama, pod određenim intenzitetom. 

Ovisno koliko si brza, jaka i utrenirana, o tome će ovisiti izvođenje ovih vježbi. Bitno je sam da ih pravilno izvodiš, skok na kraju je opcionalan, no najbitnije je držati tijelo ravnim pri vraćanju u 'plank', tj. ne savijati kralježnicu i kukove prema dolje. 

Ovako izgleda burpee po koracima:

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Svaki je početak težak, pa počni polako. Kreni sa serijom od 10 ponavljanja pa ponovi koju seriju tijekom dana dok ne dođeš jednog dana do 50. 

No, nemoj izmišljati izgovore i držati se početnih 10 do kraja izazova - time nećeš ništa postići.

I sam Anna priznaje kako joj je bilo najteže dok nije, 'zasukala rukave' i bacila se na pravilno, eksplozivno izvođenje ovih vježbi, dok joj nisu postale manje zahtjevne.

"Ovo bi vrlo lako mogla biti najefektivnija vježba na svijetu"

Napisala je ovo Anna u svom dnevniku praćenja, djevojka koja se bavi maratonom, triatlonom, a i sama je trenerica. Burpeeji su oduvijek bili dio njene HIIT rutine, ali sada ih je odlučila izolirati kao zasebni trening. 

Priznaje da ju je prvih tjedan dana boljelo cijelo tijelo, a tijekom svakog treninga se uspjela i dobro oznojiti

"Na sljedećem putovanju na kojem neću imati priliku vježbati u teretani ili će mi trebati neka kratka tjelovježba, svakako ću se vratiti burpeeijima - puno njih", piše Anna.

Savršeno oblikovane ruke 

Radiš li težu verziju burpeeja, pri bacanju u pozu planka, možeš napraviti sklek, kojeg je i Anna dodala u svoju vježbu. 

Time je napravila po 50 sklekova kroz sve serije, što je vrlo teško i kada se sami rade, a kamoli u ovoj izvedbi. Ipak, to je rezultiralo savršeno oblikovanim rukama, što možeš primijetiti na gornjoj slici s njenog Instagram profila.

Zahtjeva manje vremena nego što misliš 

Iako 50 burpeeja dnevno zvuči puno, Anna kaže da joj je za sva ponavljanja trebalo tek osam minuta, najviše joj je trebalo 10 minuta, a najmanje, kad je bila u najboljoj formi - čak pet i pol minuta

Pozovi što više prijatelja i prijateljica

Kako bi dobila što više podrške, pozovi svoje fitness prijatelje u ovaj izazov, ili one koji to žele postati. 

Nakon mjesec dana bit ćeš iznimno ponosna na sebe, a tijelo će ti se oblikovati na jedan sasvim novi način. 

Fat_Glavna Možda te zanima... Fat Killer vježbe za cijeli tjedan Fitness

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      dletere

      Tablete za mršavljenje - https://bit.ly/2Fh1NJR Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz daleka.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.