Fitness Vježbe za mršavljenje 03. svibnja 2018.

'Ubojite' vježbe koje tope masne naslage na muffin topu

Foto: Borna Filic/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ove kardio vježbe idealne su za onaj tvrdoglavi trbuščić koji nikako ne nestaje i za kojeg trebamo aktivirati donje trbušne mišiće kako bi ga počeli oblikovati. Ove su vježbe ciljane baš za taj dio, a pomoći će ti učvrstiti i gornji dio trbuha te ruke.

Penjači - moćna vježba koja sagorijeva kalorije

'Ubojita' vježba kojom ćeš otkucaje srca dovesti do maksimuma, a tada se sagorijevaju kalorije i tope masne naslage kojih i više nego dovoljno imamo na 'muffin topu', onom iritantom salu na vrhu donjeg dijela trbuha

Nevjerojatno efektivna je i za mišiće corea, od abdomena, gornjeg dijela, kosih bočnih mišića, mišiće ruku - bicepsa, tricepsa, kao i za prsne mišiće koji kad su razvijeni, daju grudima prirodni 'push-up' efekt. U jednoj se vježbi kombiniraju vježbe snage i kardio - dok držiš plank u gornjem dijelu tijela, donji odrađuje intenzivni kardio. 

Počinjemo od planka

Vježbu počinješ iz planka - ruke i noge su potpuno ispruženi, tijelo ravno poput daske. Koljena privlačiš naizmjence na prsa s kontrakcijom trbušnjaka - nemoj ih opuštati tijekom cijele vježbe. 

Možeš ju odraditi i tako da u isto vrijeme privlačiš jedno koljeno, dok drugu nogu 'ispucavaš' iza sebe i tako izmjenjuješ prema svom tempu. 

Radi ove vježbe do 30 sekundi.

Uspješno vježbanje!

Možda te zanima... Plank: Kako ga pravilno izvesti na dva načina? Fitness Možda te zanima... Skok iz čučnja: eksplozivan i efektivan Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.