Fitness Vježbe za mršavljenje 25. listopada 2017.

Učitelj joge otkriva zašto voli popiti espresso prije treninga

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Imali smo do sada jogu s pivom, jogu s psima, a sada je instruktor joge iz Detroita razvio je novu ideju 'sproge', spoja joge s espressom. Kaže kako je šalica espressa prije treninga u biti vrlo učinkovita, a do te ideje došao je iz zaljubljenosti

Možda te zanima... Što je bolje za tvoje tijelo - brža ili sporija joga? Fitness

Dan Gottlieb, joga instruktor i poduzetnik poznatiji pod nadimkom 'Yoga Dan' u svom gradu, u biti nikada nije ni volio kavu, tj. mrzio ju je, sve do jednoga dana...

"Prezirao sam ju, zapravo. Mislio sam da je kava najgora stvar koju možeš "ubaciti" u svoje tijelo", priznaje Gottlieb. Trudeći se da živi što 'čišće', Yoga Dan je vjerovao kako je kofein samo jedan korak bliže nezdravom životu.

Možda te zanima... Tri šalice kave dnevno mogu produljiti život Zdravlje

No, kao što se uglavnom dogodi - upoznao je djevojku. I to Talijanku. Kako je kava prva stvar uz (fenomenalnu kuhinju) koju se veže uz Talijane, tako je i ova djevojka bila luda za tim kofeinskim napitkom, i to ne za bilo kakvom kavom, nego onom najboljom, svježe napravljenom od najiskusnijih majstora/barista. 

Ljubav prema ženi, ljubav prema kavi i ljubav prema jogi

Sada su oženjeni, a Dan je poludio za kvalitetnom kavom u međuvremenu. Sada gotovo ne može bez nje, a posebnu pažnju pridaje i načinu na koji se konzumira

"Fascinirala me kao i joga kada sam ju počeo raditi. Želio sam saznati sve o njoj, zašto se s toliko opreza pridaje njezinoj mjeri, čemu toliko opreme? Dobar barista je pravi talentirani umjetnik, poput somelijera - toliko sam strasti vidio pri njenom pripravljanju" - kaže Dan.

Od raznih modernih varijacija joge (joga s vinom, psima, pivom, čokoladom), Gottlieb je pomislio - zašto ne i joga s kavom? Trenutno se prva vrsta joge i dalje razvija, no počeci su joj iznimno zadovoljavajući jer velik broj klijentele dolazi na ovaj neobični trening.

Sat počinje sa šalicom espressa koja je posebno spravljena od stručnjaka s inovativnim aparatom i brojnim nastavcima za savršenu kavu.  Ovo zvuči kao savršena jutarnja rutina, pa držimo fige da se i kod nas nađe neki Yoga Dan, a do tad probaj sama iskombinirati najdražu kavu s omiljenim pozama iz joge!

Možda te zanima... 'Joga uz pivo' postaje svjetski trend - otkrivamo zašto! Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.