Green i bio
1193 prikaza

7 načina kako će klimatske promjene utjecati na zdravlje

Thinkstock
1/1
Već ti je poznato kako posljedice globalnog zatopljena utječu na prirodu, a prošlogodišnje izvješće iza kojeg stoji 100 stručnjaka iz američkog Odjela za zdravlje te Agencije za zaštitu okoliša podnijeli su izvještaj kako će globalno zatopljenje utjecati na zdravlje ljudi do 2030. godine.

Više mrtvih zbog vrućina - ovo se prije svega odnosi na zemlje trećeg svijeta gdje su vrućina i hladnoća pitanja života i smrti, ali ni stanovnici razvijenih zemalja koji vrijeme provode u klimatiziranim prostorima neće biti pošteđeni.

Dulja sezona alergija - stručnjaci objašnjavaju da će povećanje ugljičnog dioksida u zraku uzrokovati rast alergena, koji potiču kihanje, uzrokuju suzenje očiju i druge simptome alergija.

Skamp-Usp Osam namirnica uzrokuju više od 90 posto svih alergija na hranu Najčešće alergije na hranu Hrana

Prljavija voda iz vodoopskrbe -  zbog topljenja glečera bit će više vode koja će zbog sporijeg isparavanja prikupljati onečišćujuće tvari iz okoliša što može ugroziti i zalihe pitke vode.

Više bolesti koje će prenositi komarci - više temperature produljit će i "sezonu komaraca i krpelja" koji su prijenosnici Zika virusa i Lajmske bolesti.

hrana Kako hrana djeluje na tijelo i um i zašto je važno tko ti kuha? Hrana

Povrće siromašnije nutrijentima - zbog klimatskih promjena morat ćemo se prilagoditi i drugačijem uzgoju voća i povrća, ali pravi problem je što će se zbog više razine ugljičnog dioksida smanjiti vrijednost nutrijenata u poljoprivrednim kulturama.

Veći rizik od zagađene hrane - porast temperature i ekstremnih klimatskih uvjeta kao što su poplave i suše omogućit će da hrana dođe u kontakt s patogenima te tako uzrokuje zdravstvene rizike.

najpresivniji dan u godini Tužan ponedjeljak, zimska depresija i gubitak nade - imamo rješenje! Zdravlje

Više mentalnih bolesti - klimatske promjene uzrokovat će ekstremne vremenske događaje kao što su uragani te razorne oluje i poplave što može uzrokovati nesigurnost kao i patnju zbog gubitka bližnjih ili domova.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.