Eko Eko dom 23. studenoga 2017.

Britanska vlada ne voli životinje: Odbili zakon prema kojem životinje imaju osjećaje

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Članovi britanskog parlamenta izglasali su odbijanje dodatka zakonu koji potvrđuje da životinje mogu osjetiti bol te da imaju emocije. Ovo je sada dio zakona o povlačenju Britanije iz Europske Unije, kojim se prekidaju sve političke, financijske i zakonodavne veze osnovane prije Brexita.

Prekršena obećanja

Ovaj potez uvelike je kritiziran od strane udruga koje se bore za životinjska prava, donosi Independent. To direktno potkopava obećanje britanskog ministra zaštite okoliša Michaela Govea o prioritiziranju životinjskih prava za vrijeme donošenja novih zakona nakon Brexita. 

Možda te zanima... Bravo! Danas slavimo! U Hrvatskoj više neće ubijati životinje u skloništima! Eko

Većina zakonodavstva koja se tiče životinjskih prava preuzeta je iz prethodnih, zajedničkih zakona koje je Britanija imala u EU i svi će oni biti usvojeni do ožujka 2019., osim ovoga. 

David Bowles, voditelj odnosa s javnošću za Kraljevsko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama, rekao je za Farming Uk kako je šokantno to što su britanski parlamentarci napravili.

"U EU, ovaj dodatak zakonu (kojeg su oni, ponavljamo, odbili) pomogao je podizanju svijesti o pravima i zaštiti životinja u cijeloj regiji...Ako UK želi usvojiti prijedlog ministra zaštite okoliša o najvećoj mogućoj zakonskoj zaštiti životinjskih prava, ono mora slijediti primjer Europe." - objasnio je.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Ovaj paradoks zasigurno neće okruniti Britaniju kao glavnog borca za životinjska prava.

"Jedini razlog ovome je iskorištavanje"

Richard Bowler, profesionalni fotograf divljih životinja dodao je na ovaj potez kako je "teško vjerovati da u današnje vrijeme u kojem živimo, ova skupina vladajućih ljudi više ne prepoznaje životinje kao osjećajna bića." 

Objašnjavajući svoje iskustvo s divljim životinjama s kojima je uspostavio kontakt do te mjere da mu se vesele kada ih dolazi fotografirati, Bowler je stavio točku na 'i' ovoj nebuloznoj odbijenici: "Znanost je nebrojeno puta dokazala životinjsku inteligenciju i emocionalnost, a naša vlada to uspijeva ignorirati. Može postojati samo jedan razlog odbijanju ovoga dodatka zakonu - a to je da bi se životinje mogle iskorištavati."

Možda te zanima... Novi američki zakon: Tko ostavi psa vani na hladnoći, mogao bi završiti iza rešetaka! Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.