Eko 10. svibnja 2017.

Dođi na najbolji afterwork party u gradu i slušaj elektronsku glazbu na svježem zraku!

Foto: Kozmodrum
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želiš kvalitetno provesti svoje slobodno vrijeme? Zamisli da na jednom mjestu možeš pojesti zdravu hranu, podržati lokalnu proizvodnju, kupiti originalne eko proizvode, dobro se isplesati, družiti s prijateljima i slušati odličnu glazbu?

Ne moraš više zamišljati jer sve to postaje stvarnost ovog petka na Britanskom trgu od 17 sati. Projektom #PLAC želi se oživjeti gradske tržnice i poduprijeti mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva. 

Organizatori projekta su 24sata i portal Zdrava Krava, suorganizator Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, a partneri događaja Zagrebačka pivovara, Pragma komunikacije i Zagrebački holding. Event na Britancu dio je Projekta Ilica: Readymade, te će mladi umjetnici nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu izlagati na Britancu.

Program će se odvijati pod voditeljskom palicom Ide Prester, a za dobru glazbu pobrinut će se Kozmodrum, DJ Mile i Oberkuul.

 | Author: Kozmodrum Foto: Kozmodrum Što to veže Kozmodrum i #PLAC, upitali smo njihova frontmana, bubnjara Janka Novoselića.

Plac je opet IN

Zdrava prehrana s godinama postaje sve važnija

Iako zdrave životne navike i dnevni ritam jednog glazbenika ne idu uvijek ruku pod ruku, članovi Kozmodruma ipak vode računa o zdravoj prehrani: "Na tržnicu idemo dosta često, kako tko od nas, ovisno o tome gdje je u Zagrebu, ali barem jedanput tjedno ćete nas naći na nekoj od tržnica."

Svjesni su činjenice da mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva posljednjih godina vode bitku s lancima supermarketa, ali na njihovu budućnost gledaju s optimizmom: "Srećom, u zadnje vrijeme sve više lokalnih malih proizvođača stavlja i reklamira svoje proizvode na internetu, tako da možemo direktno doći do puno njih i naručiti. Toga će vjerojatno biti sve više, tako da vjerujemo u pozitivni pomak, a ovakav projekt, kao što je #PLAC, svakako tome jako pomaže."

 | Author: Kozmodrum Foto: Kozmodrum

Post-rock, psihodelija i indie-pop melodičnost

Svoj zanimljiv glazbeni izričaj ovaj sastav opisuje kao Organic Dance Music: "Radi se o glazbi koja je najviše nalik nekoj plesnoj elektronskoj glazbi ali izvodi se uživo na instrumentima kao što su gitara, bas, bubnjevi. Sviramo glazbu koju većinom ja pišem a koja sadrži i elemente post-rocka, psihodelije i indie-pop melodičnosti. Sviramo na način da spajamo forme iz elektronske glazbe sa formom jazz-a na način da nam je cijeli koncert uobličen u jedan set koji svira bez prekida, kao što bi to bilo kod DJ-a, a u isto vrijeme koristimo tehnike iz improvizacije i spontane kompozicije koje se najčešće koriste u jazz glazbi. Rezultat je na kraju jedna plesna forma koja se može i mijenjati ovisno o situaciji, ali uvijek sadrži stabilne elemente u kompozicijama."

Kozmodrum trenutno radi na svom novom albumu, čiji izlazak se planira za 2. lipnja: "Novi album zove se Gravity, označava naš dolazak na mjesto gdje ima gravitacije i privlačnost određenih nebeskih tijela prema kojima očito gravitiramo. Različiti svjetovi koje posjećujemo su opet isti po tome što imaju gravitaciju, to je ono zajedničko, i ne razlikuje se po mjestu od kojeg smo krenuli. U isto vrijeme to je vrlo osobna poruka svim ljudima prema kojima osjećamo uvijek istu privlačnost, i samim time jedni smo drugima u orbiti."

 | Author: Zdrava Krava Foto: Zdrava Krava

Za publiku na Britancu pripremaju poseban program: "Izvodimo većinom novi repertoar, nešto sa novog albuma i neke još neizdane stvari. Imamo skroz novi program i ovo će biti prvi puta da ga izvodimo uživo."

Preostaje ti samo doći i zabaviti se s nama jer "čeka te red hrane, red pića, red glazbe, redom sve domaće. Što ti više treba?"

Razmišljaj zeleno, štedi papir, čuvaj šume. Molim te nemoj printati ovaj članak. Hvala!

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.