Eko Recenzije proizvoda 06. travnja 2018.

Jastuk od heljde: Kako sam riješila bolove u vratu i neispavanost

Foto: Terezija Jerković Bjelajac
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon dugih šest mjeseci borbe sa snom, kroničnom neispavanosti i bolovima u vratu otkrila sam nešto što mi je promijenilo spavanje. Dobila sam jastuk od heljde kao poklon od majke i moja se skeptičnost ubrzo promijenila u vjernost jednom jedinom i to vrlo neobičnom jastuku.

Prvi dojam  | Author: Terezija Jerković Bjelajac Foto: Terezija Jerković Bjelajac

Kada sam ga dobila u ruke bio mi je jako čudan, njegov oblik, težina, struktura. "Ovo kao da je napunjeno  sačmom", pomislila sam i moje je oduševljenje zbog novog jastuka i potencijala da se konačno naspavam vrlo brzo palo u vodu. 

Sve se prelijevalo, tj. heljda u njemu, bio je podosta težak i u koju god stranu bi ga okrenula sve bi se skupilo na jednu ogromnu hrpu. 

Druga stvar koju sam pomislila bila je "zar to nije nešto što bi se trebalo jesti, a ne spavati na tome?" i razmišljala o srednje skupoj svoti koja se inače treba izdvojiti za ovakav jastuk, no i dalje je u cjenovnom rasponu boljih anatomskih jastuka poznatih proizvođača.

Doduše, upravo na jednom takvom sam "polomila" i ukočila vrat i dobila trajni panda - look s podočnjacima koji ne prestaju. Pa sam si u očaju rekla: "zašto ne?". Ako ne uspije dizat ću ga umjesto utega dok vježbam ili nešto tako. 

 | Author: Terezija Jerković Bjelajac Foto: Terezija Jerković Bjelajac

Prvi test

Čim sam ga pregledala u rukama, prva stvar koju sam napravila jest da sam spustila glavu na njega iako nije bilo vrijeme za spavanje jer sam htjela znati što me čeka tijekom noći.

Onog trena kad je moje lice dotaknulo površinu tog jastuka htjela sam samo ostati tamo, iako je bilo 5 popodne i nisam se osjećala pretjerano umorno.  

 | Author: Terezija Jerković Bjelajac Foto: Terezija Jerković Bjelajac

Automatski se prilagodio mom vratu i tijelu, a glava mi je bila u ravnini kralježnice što mi je inače vrlo bitno jer ne volim tvrde i povišene jastuke u kojima mi je glava pod 90 stupnjeva svinuta od vrata tako da si bez problema mogu gledati kakav lak imam na stopalima dok čekam da zaspim.

 | Author: Terezija Jerković Bjelajac Foto: Terezija Jerković Bjelajac

Ono što me još iznenadilo je nježno pucketanje sjemenki pod mojom glavom dok se jastuk formira prema tvom vratu i glavi, što kratko traje, a mene je podsjetilo na lagano udaranje kiše o prozor za vrijeme proljetnog pljuska, tako opuštajuće...

Inače bi se često znala buditi noću i u nemoći da zaspim i odbijajući uzeti mobitel u ruke pretresala sve teme od života i smrti do toga što ću sutra obući i nisam nikako mogla natrag zaspati, čak i uz pokušaje vježbi za disanje, tehnike brojanja i što sve ne. 

Spavanje_3 Možda te zanima... Spavanje na boku čuva pamćenje i čisti mozak od toksina Zdravlje Heljda_4 Možda te zanima... Zašto je heljda kvalitetnija od drugih žitarica? Hrana

Sad me jedino može probuditi moj mjehur veličine graška, no i nakon što se vratim u krevet vrlo brzo zaspim. Cijelo mi je tijelo automatski spremno za nastavak sna, bez straha da ću poput sove gledati u mrak ispred sebe sat i pol dok se ne izmorim do te mjere da se onesvijestim 30 minuta prije alarma. 

Ne moram okretati jastuk na drugu stranu, probavati akrobatske poze po cijelom krevetu dok ne nađem savršenu pozu i slično.

 | Author: Terezija Jerković Bjelajac Foto: Terezija Jerković Bjelajac

Možda ti ova moja oda zvuči pretjerano entuzijastično, ali kao kronično neispavanoj osobi kojoj je kvalitetan san itekako potreban zbog ograničenog vremena u danu i intenzivnog treniranja, ovo je bilo životno spašavanje. 

Kada sam malo 'proguglala' o čemu se radi i pročitala njegove karakteristike, cijela mi je slika postala nešto jasnija i realnija.

Što se krije u jastuku od heljde?

Osim, logično, heljde, kriju se i brojni drugi benefiti u ovom jastuku. 

Hvale ih fizioterapeuti, ali i alergičari, astmatičari, osobe koje se pretjerano znoje i hrču te oni koji pate o migrena i glavobolja.

Ovo mi se čini i logično, jer kako uklanja bolove u vratu i nježno ga masira, razbija blokade koje često uzrokuju bolove na području glave, vrata, ramena i gornjeg dijela leđa. 

Ovakva vrsta jastuka traje i do sedam godina, a kod održavanja se preporučuje iznijeti ih nekada na sunce kako bi se ljuskice obnovile. Jastučnice se najnormalnije peru, a unutarnja, koja drži ljuskice na okupu se tek jednom godišnje mora prati tako da se heljda istrese u neku zdjelu dok se jastučnica pere.

 | Author: Terezija Jerković Bjelajac Foto: Terezija Jerković Bjelajac

100% prirodno

Heljda nije obrađivana umjetnim gnojivima, pesticidima i raznim aditivima, a čak je i jastučnica rađena od čistog netretiranog pamuka. Cijeli proces proizvodnje događa se u Lijepoj našoj što znači da je i 100% domaće.

Ne znam više što bi dodala osim da daš priliku ovom masirajućem, pucketajućem, prirodnom jastuku koji te mazi i pazi i svaki dan te oprema jednosmjernom kartom za Zemlju snova

Heljda - saveznik dobrog pamćenja

Jastuk od heljde dobila sam kao poklon od mame, a marke je EkoBreg.
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      glenda_l.

      Zarađivao sam od $ 25,000 do $ 300,000 mjesečno k0ji rade kod kuće na računalu kod kuće. Radim ovo 6 mjeseci, a prošli mjesec sam zaradio prvu peterostranu plaću ikada! Posjetiti...........>>>>> Jobnet70.com

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.