Eko 22. siječnja 2017.

Kakvo vrijeme nas očekuje u veljači, ožujku i travnju?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Cijeli siječanj provest ćemo u zimskoj idili. Snijeg će biti obilan, a temperature će biti oko -10 stupnjeva Celzijevih. Od veljače bi trebalo zatopliti što će nam donijeti dosta oluja.

Cijeli siječanj provest ćemo u zimskoj idili. Snijeg će biti obilan, a temperature će biti oko -10 stupnjeva Celzijevih. Od veljače bi trebalo zatopliti što će nam donijeti dosta oluja, prognozira magistar Stevan Knežević Braco (77), amater meteorolog iz Trnjana, nedaleko od Slavonskog Broda.

U rujnu prošle godine izradio je meteoprognozu za prvu polovicu 2017. Temelji je na osnovi višegodišnjeg praćenja vremenskih prilika. Prema njegovu izračunu, siječanj će temperaturno biti dosta hladan.

Topla veljača, ožujak, travanj i kišan svibanj

Zanimljivo je da prognozira toplu veljaču, kao i proljetne mjesece ožujak, travanj i svibanj, na čijem bi kraju dnevna temperatura mogla doseći i 30 stupnjeva. Ono što će svakako zanimati ratare je da se u travnju predviđaju dva razdoblja s mrazom, i to između 10. i 15. travnja te oko 25. travnja. Nakon toga mraza ne bi trebalo biti. Toplo proljeće, prema njegovim prognozama, donijet će dosta olujnog nevremena i jako kišan svibanj.

"To je orijentacijska prognoza", skromno kaže 77-godišnji meteorolog za svoj zahtjevni hobi. Zbog njega već 36 godina svaki dan ustaje između 4 i 5 sati. Nasreću, zdrav je, a do sada nije popio ni jednu tabletu. Živi sam te se liječi medom i bijelim lukom, a obavezno sluša glazbu koju obožava.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.