Eko 21. kolovoza 2017.

Na koga i kako će utjecati pomrčina Sunca sljedećih nekoliko mjeseci?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Danas započinje pomrčina Sunca u Americi koja će samo djelomično biti viđena u sjeverozapadnoj Europi. Za godinu dana bit će u potpunosti vidljiva u Hrvatskoj. Ona donosi brojne promjene koje se mogu događati i idućih nekoliko mjeseci.

"Pomrčina je u znaku Lava, u znaku koji prije svega naglasak stavlja na “Ja”, na osobnost, na ego, na satisfakciju i osobno zadovoljenje. Njena primarna poruka jest pronalaženje snage, motivacije i samoinicijative. Ovo pomračenje prije svega donosi promjene na osobnoj razini, utječe na našu svijest, mijenja dosadašnji koncept i poimanje nekih stvari koje smo do sada radili po inerciji. Razbija rutinu i zahtjeva poduzimanje određenih koraka, ali prvenstveno odluka koje će imati vrlo važan utjecaj u vremenu koje slijedi", prenosi portal Atma.hr.

Možda te zanima... Feng shui horoskop otkriva što te očekuje do kraja ljeta Psiha i seks

Diljem Amerike bit će viđena pomrčina Sunca, dok će u Hrvatskoj biti vidljiva tek za 340 dana, točnije, 27. srpnja 2018. od 19:14 sati kada ciklus pomrčine započinje. Trajat će ukupno 6 sati i 14 minuta, a maksimum će doživjeti u 22:21 h. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Možda te zanima... Najbolji trening prema horoskopskom znaku Fitness

Na portalu Atma objašnjeno je: "Snaga pomrčine ne traje samo ovih nekoliko dana uoči i nakon nje, već i narednih nekoliko mjeseci, što predstavlja dugotrajan, ali i sasvim dovoljan period za realizaciju prije svega osobnih i poslovnih planova. Lav i Vodenjak su dva znaka koja su prvenstveno afektirana ovom eklipsom, pogotovo svi oni koji u svom osobnom horoskopu imaju naglašen 28. i 29. stupanj u ovim znacima, odnosno neku osobnu planetu ili Ascendent na fiksnoj zvijezdi Regulus na kojoj se u stvari odigrava ovo pomračenje."

Sunce1 Možda te zanima... Iskoristi sunce jer može popraviti tvoje zdravstveno stanje Zdravlje

Pomrčina Sunca događa se kada Mjesec prođe između Zemlje i Sunca, čime potpuno ili djelomično zasjeni sliku Sunca promatraču na Zemlji. Ukupna pomrčina Sunca nastaje kada je prividni promjer Mjeseca veći od Sunca, blokirajući svu izravnu Sunčevu svjetlost, pretvarajući dan u tamu. Cjelokupna pomrčina javlja se na uskom putu na Zemljinoj površini, pri čemu je djelomična pomrčina Sunca vidljiva u okolnoj regiji širokoj tisućama kilometara.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.