Eko Postani naš Eko junak i osvoji sportski bicikl! 12. rujna 2018.

Naša čitateljica Marina na Sljeme ide tri puta tjedno, otkriva zašto!

Foto: Privatna arhiva Marine Barać
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nedavno smo započeli priču i projekt o važnosti hrvatskih šuma, a na planinarenju smo sreli čitateljicu Marinu Barać koja na Sljeme odlazi tri do četiri puta tjedno, i to po svim vremenskim uvjetima.

Klikni i posadi stablo!

Marina na Sljeme odlazi već tri godine, a najviše ju motivira 'osjećaj poslije' što joj donosi zadovoljstvo, smirenost i novu energiju. Čak su ju i poznanici znali pitati zašto stalno ide gore i što ju motivira. 

Zk_Planinarka_630X420Px-01 Možda te zanima... Na Sljeme, na Sljeme, na Sljeme... Fitness Eko-Akcija_1 Možda te zanima... Šumska zabava na Sljemenu! Eko

"Nekada je zaista teško motivirati se pa zamisli kad je vani minus 15 Celzijevih stupnjeva, snijeg, vjetar ili neka druga vremenska nepogoda. Ali to je nešto što je jače od mene!" rekla je Marina Barać. Dodala je i da je upoznala divne ljude koji ju također motiviraju da se pokrene i onda kad nema želje ni motivacije. 

"Kad imam loš dan sve to nestane kad se popnem na vrh i ostaje samo osjećaj zadovoljstva, ispunjenosti i uspjeha!" objasnila je Marina. 

 | Author: Privatna arhiva Marine Barać Foto: Privatna arhiva Marine Barać

Bikčevićeva staza

Marinina preporuka je Bikčevićeva staza na Sljemenu jer je najteža, ali zato i najslađa. 

"Osjećam promjenu i dišem punim plućima! Ne sjećam se kad sam zadnji put bila prehlađena niti kad sam bila bolovanju", govori Marina i kroz smijeh dodaje, "ovo mora moj poslodavac pročitati."

Ova staza i trening u prirodni su zaslužni na njezin fit izgled i na nju šuma djeluje antistresno. 

 | Author: Privatna arhiva Marine Barać Foto: Privatna arhiva Marine Barać

"Zelenilo koje me okružuje djeluje smirujuće i opuštajuće, a iako sam nekoliko minuta od užurbane gradske gužva kao da sam u nekom drugom svijetu", rekla je Marina. "Znam puno uspješnih poslovnih ljudi kojima Sljeme pomaže da budu još uspješniji!"

Marina ima 33 godine, a za sebe kaže da je tvrdoglava i uporna vodenjačica. Cijeli život je aktivna sportašica, u mladosti se bavila košarkom, voli zdrav način života, ali ničeg se ne odriče. 

"Nadam se da ću svojim primjerom bar malo motivirati ljude kako kvalitetno provesti svoje slobodno vrijeme jer ne kažu bez veze 'zdrav duh u zdravom tijelu'.Po primjeru mojih prijatelja koji su krenuli tim putem, nadam se da ćeš i ti", zaključila je. 

Pošalji nam i ti svoju priču ili eko poruku! Pridruži se očuvanju šuma i šumskih staza u zelenoj akciji Zdrave Krave i INE, klikni ovdje, zasadi drvo i tako osvoji bicikl.
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      toni_cobra

      Stvarno inspirativno: POGOTOVO za (barem) 30% ZARAZENIH KRPELJA (sto ME, sto Lajmborelioza-za ovu NEMA CJEPIVA) po Sljemenu. A tek kad vidim da je Bikceviceva najteza (a u najboljim danima mi je trebalo ISPOD 50" s 20+kg ruksakom)....Morate objavljivati vise ovakvih clanaka: kazu da je SMIJEH najbolji covjekov prijatelj

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.