Eko Recenzije proizvoda 26. siječnja 2017.

Recenzirali smo mineralni puder bez štetnih sastojaka

Foto: Zdrava Krava
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako bi našim čitateljicama predstavili prednosti mineralnog pudera, ali još jednom naglasili važnost korištenja kozmetike bez štetnih sastojaka, odlučili smo recenzirati Pandhy's mineralni puder i napisati dojmove.

Treba napomenuti kako su mineralni puderi u posljednje vrijeme sve popularniji, a jedan od razloga je i manja vjerojatnost iritabilnih reakcija na koži. Za razliku od drugih vrsta pudera, mineralni puder je namijenjen je svim tipovima kože pa tako i ovaj koji smo mi recenzirali.

Pogrešno je mišljenje kako su svi mineralni puderi bez štetnih sastojka jer često i oni skupocjeni mogu sadržavati talk, gluten, silicone, konzervanse, parfeme, bismut oksiklorid i borijev nitrid. Riječ je o sastojcima koje je teško izbjeći jer se nalaze u mnogim proizvodima dekorativne kozmetike, a mogu izazvati crvenilo i alergijske reakcije ili proširuju pore.

Uradi sama: dugotrajni tuš za oči od badema, bez štetnih sastojaka

Sastav Pandhy's mineralnog pudera?

Pandhy's mineralni puder sadrži isključivo prirodne sastojke, odnosno ne sadrži konzervanse, umjetna bojila i mirise. Riječ je o prirodnom ručno prešanom mineralu iz zemljine kore, a ujedno proizvod nije testiran na životinjama. Zbog sastava, ali i načina proizvodnje ovaj puder je hipoalergen te ga dermatolozi preporučuju nakon estetskih zahvata, lasera i dermoabrazije.

 | Author: Zdrava Krava Foto: Zdrava Krava

Kako se u njegovom sastavu nalazi mineralni filter Titan oksid, puder služi i za zaštitu od UV zraka jer za razliku od klasičnih pudera odbija UV zrake i ne dopušta da prodiru dalje u kožu. Ovakav oblik fizičke UV i UVB zaštite štiti kožu od pojave akni, fotopigmentacije i prijevremenih bora. Kako je sastav ovog pudera prirodan i bez uljnih i drugih dodataka, njegov rok trajanja je neograničen što je još jedna velika prednost.

Kako se nanosi?

Pandhy's mineralni puder je u svojstvu pudera u prahu te se može uz gustu četkicu, ili možda bolje rečeno kist, nanositi direktno na lice ili se uz dodatak kreme se može koristiti kao tekući puder. Prah se nalazi u okrugloj maloj posudici s poklopcem, a unutar iste se nalazi manji poklopac s rupicama malom širim nego kod pudera. Za jedno nanošenje je dovoljno jednom do dva puta otresti malo praha u vanjski poklopac. 

Prije nanošenja ovakvog pudera potrebno je nanijeti hidratantnu kremu koju inače koristiš. Kada se krema dobro upije, uz pomoć kista s tanjim i gušćim vlaknima puder se nanosi na kožu uz lagane pokrete četkicom preko cijelog lica. Prvo se započinje s malom količinom pudera te kružnim pokretima nanosi do željenog rezultata. Za potrebe testiranja, ovaj puder sam svakodnevno nanosila u prahu, a ako više voliš tekući puder dovoljno je da prah pomiješaš s dnevnom kremom ili prirodnim uljem. Količina kreme ovisi o njenoj konzistenciji, ali za za jedno nanošenje pudera bit će dovoljne tri do četiri kapljice ulja. U Palmarisu savjetuju korištenje organskog uljnog eliksira Innovo ulje.

Najčešće greške u njezi kože

Dojmovi o Pandhy's mineralnom puderu

Kako sam već koristila mineralni puder, nanošenje ovakve vrste pudera mi nije predstavljalo problem. No, za mene je veliko otkriće deblji, gusti kist koje se inače koristi za nanošenje sjenila, a upotrebu istog u svrhu nanošenja Pandhy's mineralnog pudera mi je preporučila Ivana iz Palmarisa. Do sada sam za nanošenje pudera u prahu koristila gustu pamučnu blazinicu koja je dobro poslužila pri nanošenju pudera, ali ju je vrlo često trebalo prati jer bi se ostaci pudera brzo skupljali na njoj. Kist je puno bolja opcija je se puder lakše nanosi, ljepše raspršuje po koži i na njemu je ostaju ostaci praha. 

Kada je riječ o samom Pandhy's mineralnom puderu, na mome licu je ostavio prilično prirodan izgled. Svi znamo da tome uvelik ovisi dobro izabrana boja pudera. U mom slučaju je to bila pomelo neutralna, nešto tamnija boja pudera (naziv: Sandra 103). Osim te vrste, postoji još šest vrsta boja a što daje mogućnost izbora najboljeg praha ili onog koji najviše odgovara svjetlijoj, tamnijoj ili srednjoj boji puti.

 | Author: Zdrava Krava Foto: Zdrava Krava

Za razliku od klasičnog pudera ovaj mineralni puder stvara umirujući osjećaj na licu, a tome vjerojatno pridonosi činjenica da se prilikom nanošenje ne zateže koža jer se uz lagane pokrete kistom prah vrlo lako nanosi i prianja uz kožu. U mom slučaju primjećujem dobro prekrivanje. Na sreću, nemam problematičan ten pa ni akne te stoga zadaća prekrivanja nije toliko teška. Ipak, primijetila sam da odlično prekriva podočnjake i blaže crvenilo u području ispod nosa. Iako Pandhy's mineralni puder može služiti kao podloga, smatram da uz pravilno nanošenje samostalno daje efekt svježeg i prirodnog izgleda uz odgovarajuće prekrivanje.

Postojanost je zadovoljavajuća, drugim riječima puder traje od jutra do večeri. Nanosila sam ga ujutro prije odlaska na posao, ali smatram da je za večernji izlazak potrebno popraviti cjelokupni make-up pa tako i puder. Kako je sada zima te su temperature niže, a boravi se u zatvorenim grijanim prostorima uočila sam da je prije nanošenja pudera svakako najvažnija pravilna hidratacija kože. U slučaju kada nisam nanijela kremu i ostavila je da se dobro upije, dio kože lica na obrazima je bio suh te se puder nije dovoljno dobro spojio s kožom. No, svako sljedeće jutro sam temeljito nanijela dnevnu kremu pa zatim puder i odlično se stopio s kožom.

Savjeti majstorice kozmetike za suhu kožu, crvenilo i perutanje

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      globalsolutions

      Cink oksid je toksičan! Kako možete pisati takve gluposti o ne štetnim sastojcima??

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.