Eko Eko dom 15. veljače 2018.

Redakcija testira: Koliko su ekološka sredstva učinkovita protiv kamenca

Foto: Kristina Gaćarić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Isprobali smo dva ekološka sredstva za čišćenje - Frosch sredstvo za čišćenje kupaonica i wc-a i Arf Active Nature za čišćenje staklenih površina, kako smo zadovoljni sredstvima pročitajte u tekstu, ali prije toga da se podsjetimo zašto treba prednost dati ekološkim sredstvima za čišćenje.

  • Ekološka sredstva za čišćenje čiste bez štetnih sastojaka. Ne sadrže agresivne toksične sastojke i ne iritiraju kožu zahvaljujući biljnim sastojcima. Ne sadrže naftne derivate, ne ostavljaju tragove kemikalija na posuđu, podovima niti škodljive supstance na odjeći.
  • Ekološka sredstva za čišćenje jednako su učinkovita kao i konvencionalna sredstva, a rade se na biljnoj bazi. U njima se koriste isključivo biljne sirovine iz obnovljivih izvora poput škroba, celuloze, ulje uljane repice, palminog i kokosova ulja i eteričnih ulja narančine kore.
  • Sama sredstva za čišćenje su biorazgradiva te tako čuvaju okoliš, a također su i ambalaže napravljene od biorazgradivih materijala.
  • Biljnim i mineralnim sastojcima čuvaju tvoje zdravlje i zdravlje tvoje kože i dišnih puteva. Za razliku od konvencionalnih sredstava koja sadrže vrlo agresivne mirise, ekološki proizvodi su ugodnih, biljnih mirisa.
  • Nisu testirani na životinjama.
  • Imaju ekološke certifikate kao jamstvo kvalitete sastojaka.

 | Author: Kristina Gaćarić Foto: Kristina Gaćarić

Frosch za čišćenje kupaonica i wc-a s lavandom

Namijenjeno za čišćenje kupaonice i wc-a izuzetno je jer je ekološko te sadrži prirodne aktivne tvari, a učinkovito uklanja kamenac, prljavštinu i mrlje od vode. Njime sam probala očistiti naslage kamenca koje se najviše nakupe oko slivnika u umivaoniku i kadi. Nanijela sam Frosch sredstvo za čišćenje na spomenuta mjesta i s grubim dijelom spužvice u samo nekoliko poteza učinkovito uklonila kamenac i druge naslage prljavštine. Sredstvo ima vrlo ugodan miris lavande koji se u kupaonici zadržao i nekoliko sati nakon čišćenja.

Namjena - Frosch higijensko sredstvo za čišćenje snažno otapa kamenac i ostatke sapuna u kupaonici i WC-u i tako bakterijama oduzima hranu, uklanja alergene i svojim prirodnim ekstraktima lavande doprinosi čistoći. Možeš ga nabaviti u dm trgovini, a zamjenom za bodove u veljači dobit ćeš čak 20 posto popusta!

 | Author: Kristina Gaćarić Foto: Kristina Gaćarić

Svojstva - higijensko zahvaljujući prirodnom ekstraktu lavande, brza biorazgradivost, sadrži prirodne aktivne tvari.

Sastav - aqua, lactic acid, sodium laureth sulfate, sodium lactate, parfum*, peg-4 rapeseedamide, tetrasodium glutamate diacetate, colorant. Certifikati: Cradle to Cradle

Savjet - Pravilnim doziranjem uštedjet ćeš novac i zaštiti okoliš. Stoga prilikom korištenja okreni mlaznicu ulijevo da simbol spreja stoji gore. Sredstvo rasprši po zaprljanoj površini i ostavi da kratko djeluje, zatim obriši prljavštinu i kamenac mokrom krpom ili isperi i obriši suhom krpom.

Za 50 bodova ostvarenih na dm kartici kupac ostvaruje 20 % popusta na osviještenoj prehrani, prirodnoj kozmetici i ostalom prirodnom asortimanu osobne higijene i domaćinstva. Kupon za popust integriran je u časopis „Najbolje iz prirode“. Bodovi se mogu zamijeniti od 1. do 28.2., a kupon se može iskoristiti do 28.2.2018.

Arf Active Nature za čišćenje staklenih površina

Ambalaža Arf Active Nature, sredstva za čišćenje staklenih površina tvrtke Saponia od sasvim je prirodnih materijala koju je moguće 100% reciklirati. Možeš ga nabaviti u dm trgovini, a zamjenom za bodove u veljači dobit ćeš čak 20 posto popusta!

 | Author: Terezija Jerković Bjelajac Foto: Terezija Jerković Bjelajac

Njegova biorazgradiva formula nije opasna za ljude i životinje te ne nadražuje sluznicu nosa ili kože. 

U samo jednom potezu čisti mrlje sa staklenih površina, bile one od paste, otisaka prstiju, ili prljavštine od prometa na vanjskim stranama prozora. Zahvaljujući Arfovoj učinkovitosti potrošila sam samo dva komada papirnatih ručnika za cijelu staklenu površinu. 

Našpricaj ga bez straha od nadraživanja jer ne sadrži nikakve alergene ili bojila što ga  čini idealnim za čišćenje prostora u kojima borave djeca i/ili životinje. 

 | Author: Terezija Jerković Bjelajac Foto: Terezija Jerković Bjelajac

Zeleni plus

Naša je redakcija dala punih 5 zvjezdica ovom sredstvu za čišćenje zbog 100 postotne mogućnosti recikliranja i kvalitetne formule koja omogućuje sigurno i temeljito čišćenje.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.