Eko 01. rujna 2017.

SAD obećale 91 milijun dolara pomoći za hranu za Etiopiju

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

SAD će dati Etiopiji 91 milijun dolara pomoći za hranu u nastojanju da se izbjegne glad na jugoistoku zemlje, prenosi Reuters. To će "osigurati dodatnu pomoć u hitnim slučajevima i vitalnu medicinsku skrb", izjavio je šef američke organizacije pomoći Mark Green, nakon sastanka s premijerom zemlje.

Kenijska vlada se od lipnja suočava sa zabrinutošću da će potrošiti hranu za oko osam milijuna ljudi koji su pogođeni sušama, koje su također pogodile Keniju, Somaliju, Jemen i Nigeriju.

Možda te zanima... Najmlađi certificirani učitelj joge svu zaradu donira djeci oboljeloj od raka Ljepota i relax

Etiopija se suočila s velikim sušama i prije: osamdesetih i ponovo 2011. godine. Od 2000. godine, šef i suosnivač restorana Red Rooster Marcus Samuelsson koji je je inače iz Etiopije, bio je ambasador UNICEF-a. Godine 2011. počeo je podizati svijest o gladi u zemlji ohrabrujući druge istaknute kuhare na donacije kako bi pomogli.

Zbog "gorućih pitanja" suše i gladi u Etiopiji, pokrenuta serija na YouTubeu pod nazivom #Whatfoodmeans poslala je nekoliko kuhara, uključujući danskog kuhara Mikkela Karstada, poljsku kuharicu Annu Starmach i talijanskog kuhara Simonea Rugiatija, u Etiopiju u sklopu Svjetskog programa hrane kako bi naučili više o kulturi prehrane tamo.

Možda te zanima... Škotska dijeli besplatne proizvode za osobnu higijenu ženama Zdravlje

Kuhari kuhaju jela s etiopljanskim narodom i pružaju humanitarnu pomoć onima kojima je to potrebno, dijeleći priče o obiteljima koje su spašene od gladi zbog pomoći europskih zemalja. Jedna Etiopljanka, Teiken, kaže Simoneu Rugiatiju da je pomoć koja joj je donirana omogućila da kupi odjeću za djecu i upiše ih u školu.

Možda te zanima... Međunarodni dan djevojčica - kako im ti možeš pomoći? Ljepota i relax

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.