Green i bio
48 prikaza

Trči u zelenom i sretnom ritmu

Trcanje_1
Zagrebački Jarun 12. svibnja postaje poprište velikog sportskog događaja - utrke Brooks Run happy and green! Kroz trčanje će se promovirati zdrav život i očuvanje okoliša, a donacijom se pomaže Dječjem domu "Klasje" iz Osijeka. Trčati i utrkivati se mogu svi: na polumaratonu, utrci građana, u štafetama, dječjim utrkama na 100 i 200 metara i baby maratonu

Tvrtke Ytong i Sport Janus pozivaju te na veliki sportsko-humanitarni event Brooks Run happy and green na Jarunu u subotu, 12. svibnja.

Spoj sporta, ekologije i humanitarne akcije

Ideja o organizaciji događaja nastala je kao potreba za osvješćivanjem stručne i opće javnosti o potrebi "zelenih" akcija, djelovanja i razmišljanja. Organizatori - tvrtke Ytong porobeton d.o.o. (proizvođač energetski učinkovitih građevinskih materijala - Ytong i Ytong Multipor) i Sport Janus d.o.o. (ekskluzivni zastupnik tenisica za trčanje robne marke Brooks te energetskih napitaka i dodataka prehrani robne marke Enervit) željeli su iskazati svoju "zelenu" orijentaciju te društveno odgovorno poslovanje u segmentu zaštite okoliša, ali i humanitarnog djelovanja.

Ambasador utrke Brooks Run happy and green je arhitekt i sportaš, najbolji hrvatski triatlonac, Dejan Patrčević – koji je i spojio dvije tvrtke – jednu iz graditeljske, drugu iz sportske branše.

U vrlo kratkom roku, događaj su podržale brojne tvrtke i organizacije koje u svom poslovanju imaju uključeno djelovanje vezano uz ekologiju, zaštitu prirode i okoliša, zelenu gradnju i održivi razvoj - Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj, Eko taxi, atletski klub Sljeme, Smart škola stranih jezika te agencija Avanturist.

Startni paket

Uplatom startnine sudjeluješ u humanitarnoj akciji i dobivaš raskošan startni paket - startni broj, okrijepu za vrijeme natjecanja (voda i Enervit izotonični napitak za sve natjecatelje), Brooks Run Happy and Green majicu, Ytong termos bocu i kapu, Enervit bidon, Brooks poklon bon od 200 kuna za promotivnu kupnju tenisica i opreme za trčanje na dan natjecanja te mogućnost kupnje Enervit proizvoda uz 20 posto popusta na sve artikle.

Odaberi svoju utrku!

Startnina za polumaratonce uključuje i bon za ručak u velikom šatoru organizatora eventa.

Startnina:

  • za predprijave do 30. travnja iznosi 90,00 kuna
  • za prijave od 01. do 11. svibnja iznosi 100,00 kuna
  • za prijave na dan natjecanja startnina će iznositi 120,00 kuna.

Iznos od 25.000 kuna od startnina donirat će se dječjem domu "Klasje" iz Osijeka.

Nagrade za pobjednike polumaratona: tri prvoplasirana u muškoj i tri u ženskoj kategoriji dobivaju Enervit energy pack i dodatno, prvo muško i prvo žensko mjesto dobivaju po par Brooks tenisica i po jedan Garmin ručni sportski sat.

Nagrade za pobjednike utrke građana: Enervit energy pack za prva tri mjesta u svakoj kategoriji!

Startnina za sve dječje utrke iznosi 40 kuna i uključuje: startni broj, majicu, kapu, Enervit bidon te poklon bon za kupnju tenisica i vrećicu. Kao nagradu za prvo mjesto na dječjoj utrci (za školarce od 6 do 10 godina) tvoj klinac ili klinceza dobiva tečaj engleskog jezika u Smart školi stranih jezika.

Startnina za "Baby maraton" je gratis! Baby startnina uključuje: startni broj i mali poklon za bebače!

Više informacija o samoj utrci saznaj na www.runhappyandgreen.org, a na istoj se stranici možeš i prijaviti za natjecanje u utrci!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.