Eko 08. siječnja 2018.

Zbog pirotehnike u Dumovcu završio 21 pas, neki još čekaju vlasnike!

Foto: Skloniste Dumovec
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Unatoč apelima da se pirotehnika ne koristi u blizini životinja, Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i ove je godine svjedočilo neodgovornom ponašanju pojedinaca.

Između Božića i Sveta tri kralja dežurna ekipa Skloništa s gradskih je ulica sklonila dvadeset i jednog psa. Riječ je o psima koji su se od vlasnika udaljili uslijed pucnjave pirotehnikom. Među njima je bilo četrnaest mikročipiranih, pa su brzo vraćeni vlasnicima. Ostali svoje čekaju u Dumovcu.

Iako raste svijest građana o lošim stranama pirotehnike, i dalje ima neodgovornih pojedinaca. Prije godinu dana u istom smo razdoblju intervenirali zbog samo dva psa više. Ove smo godine na društvenim mrežama opazili da si građani međusobno pomažu u potrazi za psima koji su iz dvorišta pobjegli zbog straha od pirotehnike. Nekoliko desetaka pasa tako je brzo pronađeno zahvaljujući dobrosusjedskim odnosima“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba čija je sastavnica Sklonište u Dumovcu.

 | Author: miss ZDRAVA Foto: miss ZDRAVA

Sklonište se trenutačno brine o dvjesto pedeset pasa, a u prvih sedam dana ove godine udomljeno ih je jedanaest. Neke su životinje udomitelje našle i izvan granica zemlje – mačka Franka otputovala je u Njemačku, a štene Kim u Belgiju. U sklopu međunarodne suradnje s europskim skloništima za nezbrinute životinje dvadeset i jedna je mačka otišla u bečko sklonište, kujica Pika u minhensko, a psi Fidel, Neron i Vara udomitelje će čekati u skloništu u Bad Tölzu.

Pse iz Dumovca građani mogu doći upoznati radnim danom između 10 i 12 te 14.30 i 16.30 sati, a subotom od 10 do 14 sati. O psima se mogu informirati i u Životinjskom kutku (Vlaška 105, Zagreb).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.