Hrana Hrana kao lijek
3508 prikaza

4 načina na koja možeš pripremiti kukuruz

Guliver/Shutterstock
1/1
Vrijeme je da unaprijedite svoj recept za pripremu mladog kukuruza. Nikako nemojte propustiti ovu sezonu mladog kukuruza. Barem jednu večer provedite s najdražima na balkonu ili na dvorištu i bacite na žar nekoliko klipova.
  1. Prvo kukuruz prelijte s malo maslinovog ulja, posolite i popaprite, a zatim pecite na roštilju 15 minuta sa svake strane. Pola sata mu je potrebno i u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Nakon što se ispeče, lako možete eksperimentirati s dodacima. Za pripremu prve verzije pečenog kukuruza, premažite ga mješavinom otopljenog maslaca i režnja usitnjenog češnjaka i završite s ribanim parmezanom.
  2. Za nešto ljuću verziju već spomenutoj bazi od maslinovog ulja, soli i papra dodajte majonezu, a zatim i mješavinu mljevenog čilija i kajenskog papra.
  3. Treći način pripreme ponovno uključuje premazivanje pečenog kukuruza s maslacem. Dodajte i malo meda, a zatim i nasjeckani peršin, timijan i vlasac.
  4. Za posljednju verziju pomiješajte majonezu s ljutim sriracha umakom. Nakon što dobro premažete pečeni kukuruz, pospite nasjeckani mladi luk i sezam. 

Kukuruz ima malo kalorija, a liječi gastritis?

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.