Hrana Zdravi recepti
3021 prikaza

Aromatični špageti sa samo četiri sezonska sastojka

Guliver/Shutterstock
1/1
Limun, češnjak, čili i peršin glavni su sastojci ove super aromatične tjestenine. Priprema se brzo i jednostavno, a arome koje daje osvajaju već na prvi zalogaj.

Ovakva super jednostavna tjestenina bit će idealna za pripremu nakon napornog radnog dana. Neće ti oduzeti previše vremena, trebat će ti svega nekoliko sastojaka, a okusi koje će donijeti na tvoj tanjur bit će i više nego fantastični.

Spoji limun, češnjak, čili pahuljice i peršin, pa pripremi aromatičnu tjesteninu za prste polizati. Dodatak vode u kojoj se tjestenina kuhala i kockice maslaca pomoći će da dobiješ ljepljiv umak, dok su peršin, češnjak i čili zaduženi za genijalne arome. 

Potrebno ti je:

  • 500 g špageta
  • 2 limuna
  • Šaka svježeg peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • Čili pahuljice ili sušeni čili
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • Kockica maslaca
Tjestenina Tjestenina s tikvicima i finim travama Hrana Pas-Uspr Isprobaj ukusnu zelenu tjesteninu u umaku od cikle i češnjaka Zelena tjestenina u umaku od cikle Hrana

Priprema:

  • U velikom loncu zagrij vodu koju i posolila. Kada zavrije, dodaj tjesteninu i kuhaj uz povremeno miješanje kako se špagete ne bi slijepile.
  • Limun najprije dobro operi, osuši, pa naribaj koricu.
  • Peršin nasjeckaj na sitno i pomiješaj ga s limunovom koricom.
  • Češnjak nasjeckaj na sitno, a koristiš li sušene rajčice u komadu, nasjeckaj i njih.
  • Na tavi zagrij maslinovo ulje, dodaj češnjak i čili, pa kratko pirjaj na laganoj vatri. Nemojte se micat od štednjaka jer češnjak vrlo lako može pregorjeti.
  • Kada su špagete kuhane al dente, izvadi iz lonca i prebaci na tavu.
  • Dodaj pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina, limunov sok, sol, papar, pa ubaci i limunovu koricu i peršin.
  • Na kraju dodaj kockicu maslaca, dobro pomiješaj i dodatno začini soli i paprom ako je to potrebno. Dobar tek! 

Probaj i ove špagete s češnjakom i čili papričicama!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.