Hrana 23. veljače 2017.

Avokado i jaja i još četiri prehrambena para za učinkovitije mršavljenje

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada je mršavljenje u pitanju, ponekad su dvije namirnice bolje od jedne. U nastavku pročitaj kako kombinirati namirnice za više sitosti i bolje izgaranje masti.

Avokado i jaja - ovaj vrlo trendi doručak idealan je za početak dana. Istraživanja pokazuju kako jaja za doručak daju veći osjećaj sitosti od običnog peciva. Jaja sadrže proteine koji su ključ sitosti, a ako jajima pridružimo i avokado dobit ćemo doručak koji obiluje proteinima i kvalitetnim mastima. Naime, jedan avokado sadrži proteina koliko i šalica jogurta.

Juha1_2 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Juha i salata - jedno je istraživanje pokazalo kako juha prije glavnog jela može smanjiti unos kalorija u tom obroku za čak 20 posto. Za ručak na poslu najbolje je spariti juhu s izdašnom salatom bogatom svježim ili kuhanim povrćem, izvorom proteina poput piletine, tune ili tvrdo kuhanog jaja i začinjenu maslinovim uljem.

zobena kaša | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Zobena kaša s bobičastim voćem sadrži obilje vlakana

Zobena kaša i orašasti plodovi - za dvostruku dozu prehrambenih vlakana i više sitosti spari jutarnju zobenu kašu s orašastim plodovima.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Riba i grah - ova kombinacija donosi dvostruku dozu proteina. Riba kao izvor proteina životinjskog podrijetla i grah kao izvor biljnih proteina. Uz ribu pečenu na tavi ili u pećnici posluži grah salatu, a možeš kombinirati i primjerice piletinu s graškom ili lećom od kojih možeš napraviti i pire.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Voda i bobičasto voće - voda nam pomaže u mršavljenju i može povećati našu potrošnju kalorija. Ponekad ne osjećamo žeđ i pijemo manje vode nego što bi trebali. Običnu vodu možeš učiniti slasnijom i privlačnijom, ako dodaš malo voća koje će dati svoju aromu i malo slatkoće. Osim voća možeš dodati i listiće svježe mente ili krastavce.

Kako mršavjeti uz med i cimet

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.