Hrana Zdravi recepti 12. prosinca 2016.

Božićni chocolate bark s pečenim lješnjacima

Foto: Marija Cossi
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Donosimo ti recept za božićni chocolate bark, odnosno domaću sirovu čokoladu s pečenim lješnjacima, kokosom i suhim voćem. Recept je osmislila blogerica Marija Cossi

 
Sama priprema ove divne slastice je vrlo jednostavna, a njezin izgled i okus oduševiti će sve čokoholičare. Savršen desert nesavršenog izgleda.
 
 

Sastojci:

  • 80 g kakao maslaca
  • 20 g ekstra djevičanska kokosova ulja
  • 65 g sirova nezaslađena kakaa u prahu
  • 3 žlice agavina sirupa
 

Dodaci:

  • pečeni lješnjaci, goji bobice, aronija bobice, kokos listići i sl.

Postupak:

Otopite kakao maslac i kokosovo ulje na pari. Ulijte u zasebnu zdjelu te postepeno dodavajte kakao u prahu konstantno miješajući kako bi dobili jednoličnu smjesu. Za kraj ulijte i agavin slad te još malo promiješajte.
 
 | Author: Marija Cossi Foto: Marija Cossi
 
Pustite smjesu da tako stoji minutu-dvije, te još malo promiješajte. Smjesa će biti tekuća, no kako bude stajala malo će se zgusnuti. Na pleh obložen masnim papirom sipajte čokoladnu smjesu i porubite u željeni oblik. Smjesa mora biti debljine polovice malog prsta. Sipajte sušeno voće, kokos i lješnjake na još tekuću smjesu te ostavite da se stisne.
 
 
Budući da smjesa u sebi sadrži veću količinu kakao maslaca, brzo će se skrutiti tako da ju neće biti potrebno stavljati u frižider.
Kada se smjesa stvrde, lomite ju rukama i poslužite. Čuvajte u zatvorenoj posudi. Čokolada će moći stajati na sobnoj temperaturi bez ikakvih problema, međutim možete držati i u frižideru ako je u vašem domu vrlo toplo.
 
Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njezinom blogu Make it Healthy i na Facebooku.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.