Hrana Zdravi recepti 10. kolovoza 2018.

Buddha bowl: Avokado i hummus u prvoj jutarnjoj zdjelici

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Buddha bowl ili zdjelica do vrha ispunjena šarenim, kvalitetnim sastojcima bit će idealan prvi obrok u danu.

Smisliti inovativan doručak, a pritom se zadržati na zdravim sastojcima koji će te cijelog dana držati na nogama, može biti poprilično težak posao. Uz različite sendviče, kajganu i zobene pahuljice na sto i jedan način, pronašli smo sjajnu ideju koja bi te mogla oduševiti.

Popularna Buddha bowl možda izgleda komplicirano za pripremu, no naša je varijanta nešto jednostavnija i od tebe ne traži nikakve posebne dodatke.  

Sve što ti je potrebno bit će dvije žlice hummusa, povrće po želji, taman omekšali avokado i sjemenke koje će ovo jelo dići na novu razinu. Kombinaciji možeš dodati i ostatke prosa, heljde ili neke druge žitarice ili pak popečke od jučerašnjeg ručka, no zdjelica će funkcionirati i bez ovih dodataka.

Možda te zanima... Više nećeš preskočiti doručak nakon što pročitaš ovo Hrana Možda te zanima... Nutricionistica otkriva najbolje kombinacije namirnica za doručak Hrana

U zdjelici posluži povrće poput štapića mrkve, avokado nasjeckan na prutiće ili jednostavno prepolovljen, rajčicu i papriku i nešto zelenog lisnatog povrća. Sjemenke birajte po svom ukusu. U ovoj će se kombinaciji odlično snaći sezam i sjemenke konoplje. 

Kombinaciju okusa možeš pojačati i kakvim umakom od grčkog jogurta kojem si dodala malo svježeg začinskog bilja poput peršina, vlasca ili kopra, a ako ti pak nedostaje nešto krušno, odlična ideja bit će krekeri ili kruh sa sjemenkama.

Povrće umoči u fini humus, dodaj mu šarene dodatke i uživaj u svom novom najdražem doručku.

Zdrava verzija tradicionalne kaše: Super griz od zobi

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.