Hrana Hrana kao lijek 27. listopada 2016.

Čaj koji možeš kupiti u svakoj trgovini, a sprječava debljanje

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Narodi koji piju najviše crnog čaja najmanje pate od ovog metaboličkog sindroma, od kojeg obolijeva sve više ljudi u svijetu, i u tim zemljama živi najmanje pretilih osoba.

Analiza podataka iz 50 zemalja otkrila je da narodi koji konzumiraju najviše crnog čaja imaju najmanji broj onih koji pate od dijabetesa tipa 2. Studija je otkrila i da te zemlje imaju manji broj pretilih osoba.

Otkrili smo tajnu pripreme najboljeg čaja na kineski način!

U Irskoj se pije najviše crnog čaja

Znanstvenici smatraju da proces fermentacije koji pretvara zeleni čaj u crni izaziva i stvaranje kompleksa flavonoida koji su dobri za zdravlje. U Irskoj se pije najviše crnog čaja, dva kilgrama godišnje po stanovniku, a Britanija i Turska su odmah sljedeće na listi. 

Sve tri zemlje imaju manji broj dijabetičara od zemalja koje su niže na listi, poput Brazila, Maroka i Meksika. Istraživanje je provedeno zbog toga što se broj onih koji pate od dijabetesa tipa 2 povećao šest puta u posljednjih nekoliko desetljeća. Procjenjuje se da će taj broj osoba s s dijabetesom tipa 2. porasti sa 285 milijuna prema podacima iz 2010. na 438 milijuna do 2030. godine. 

Prepoznaješ li sve simptome dijabetesa?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.