Hrana Zdravi recepti
3882 prikaza

Domaća pašteta od tune poslužena na toplom kukuruznom kruhu

Guliver/Shutterstock
1/1
Domaća pašteta od tunjevine dobra je za svaku priliku pa i za blagdanski stol kao predjelo ili snack. Za pripremu je dovoljno 15-ak minuta (ovisno koliko brzo sjeckaš luk), a najbolje ju je poslužiti na kukuruznom kruhu zagrijanom u pećnici. Uz paštetu dobro ide zreli sir, masline ili kiseli krastavci.

Sastojci:

  • 2 konzerve tunjevine (ocijedi ulje ili vodu iz nje)
  • žlica rastopljenog maslaca (oko 25 g)
  • žlica do dvije maslinova ulja
  • 1 ili 2 režnja češnjaka (ovisno o ukusu)
  • glavica luka (sitno nasjeckana)
  • malo crvene slatke paprike (ona služi da pašteta dobije ružičastu boju)
  • sol
  • papar
  • žlica origana
  • žlica bosiljka
Domaća pašteta od tune Domaća pašteta od tune kao izvor posebne vrste omega-3 masnih kiselina Hrana

Priprema: Sve sastojke stavi u blender i miksaj dok pašteta ne bude ujednačene konzistencije. Serviraj u zdjelicu i za ukras pospi sušenim vlascem.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.