Hrana Hrana kao lijek 05. svibnja 2017.

Facelifting napitak od celera i krastavca: Osvježi se i izgledaj mlađe

Celer_2
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tajna mladolikog izgleda ne krije se samo u skupocjenim kozmetičkim preparatima, nego i u prirodnim sastojcima od povrća. Otkrivamo ti recept napitka koji čuva zdravlje, pomlađuje kožu i pomaže pri regulaciji tjelesne težine.

Za prirodni "face lifting" napitak koji će tvojoj koži podariti zategnutost i elastičnost potrebni su ti krastavac, celer i organski zeleni čaj. Kofeinska kiselina i vitamin C imaju umirujuće i blago djelovanje, dok je silicij kiselina vrlo važna za održavanje zdravlja vezivnog tkiva mišića. Ona poboljšava ten i održava zdravlje kože, a u kombinaciji s vodom, prirodno hidratizira i daje koži zdravi sjaj. Kompleks B vitamina iz celera potiče pretvaranje ugljikohidrata u energiju, sprečava štetno djelovanje slobodnih radikala i kožu održava zdravom i blistavom. Visoka razina antioksidansa, uključujući vitamine C i E, kojima obiluje krastavac usporava proces starenja kože.

Krastavci_1 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Za face lifting napitak potrebno ti je:

  • 2 oguljena svježa krastavca
  • 4 stabljike celera
  • 2 šalice organskog zelenog čaja

Priprema: U blender ubaci sve sastojke i dobro izmiksaj, po potrebi dodaj malo vode, ako ti smjesa bude previše gusta. Napitak konzumiraj u što kraćem roku nakon pripreme.

Zob, voda i cimet - recept za vitku liniju i ravan trbuh

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.